Miért nem találok 1 éve munkát?
Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok, idegenforgalmi szakmenedzser végzettséggel ( valamint van még egy marketinges szakmám OKJ-s, tudom azzal nem sokra megyek), van angol középfokú nyelvvizsgám, ECDL-bizonyítványom, jogosítványom. 6 évig diákmunkáztam irodában, szállodában stb., ahol azért szereztem tapasztalatot, ha állandó munkám nem is volt még.
Már elég sok állásinterjún voltam, és bekerültem már az utolsó körökbe is, de valahogy mégsem engem választottak végül. Kezdek teljesen elkeseredni,legszívesebben külföldön próbálkoznék,csak a párom mivel itthon dolgozik,lehetetlen.
Valaki hasonló helyzetben?:(
2012. szept. 25. 15:11
11/19 anonim válasza:
Ja, utolsónak igaza van. De azt hozzátenném, hogyha a szomorú munkanélküli lenne a gyártulajdonos helyében, ő is ezt csinálná. Ennyi, ilyen az emberi természet. Versengő, felhalmozni, birtokolni akaró. Ezért maradt fenn ennyi ideig a kapitalizmus, mert ez van a legközelebb az emberi temrészethez.
12/19 A kérdező kommentje:
Egyébként ha nem volt még bejelentett munkahelyem, lehet igényelni, hogy a TB-met fizesse az önkormányzat? Valami ilyesmiről hallottam, persze, lehet hogy hülyeség.
2012. szept. 26. 13:11
13/19 anonim válasza:
Igen, méltányosságból kifizetik, de már fogytán az önkormányzatok pénze is, nagyon megnézik kinek fizetik ki, megnézik a családod jövedelmi állapotát is.
14/19 anonim válasza:
Szintén hasonló helyzetben vagyok két diplomával, két nyelvvizsgával. Mivel nincsenek vezető pozícióban lakó haverjaim, nehezen jutok el interjúkig. A végén pedig azért nem vesznek fel, mert a vidéki lakóhelyemről járnék be és így kötelesek lennének fizetni a bérletem árának 86%át. Erre sajnálják a pénzt és inkább felvesznek ugyanolyan vagy alacsonyabb végzettségű, de a fővárosban lakó lakost.
15/19 anonim válasza:
Ezt értem 10-es. De itt az a lényeg, hogy ha nem biztosít munkát akkor ne is kötelezzen arra, hogy vegyem igénybe az egészségügyi szolgáltatást. Mert én inkább akkor a fizetős orvoshoz mennék, végső esetben, ha szükségem van rá. Azzal pedig ne jöjjetek, hogy idős koromra majd én is rá leszek utalva a TB-re, mert szerintem be fog dőlni az egész...
16/19 anonim válasza:
A barátnőm is lemondta a tb-jét, mert hogy ő nem használja ki, soha nem beteg. Rá pár hónapra meg kellett műteni, protéziseket kapott, 2 hétig kórházban volt, ez másfél milliójába fájt neki, plusz még fizethette ki teljes áron a gyógyszereket, ez is volt 60 ezer neki.
17/19 A kérdező kommentje:
Nah végre sikerült találnom, november eleje óta dolgozom:))) Az álláskeresőknek kitartást és sok sikert kívánok!!! :)
2013. jan. 17. 17:42
19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!!:)
2013. jan. 21. 10:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!