Ti mit csinalnatok a helyembe?
Ha nagyon szükséges a szlovák nyelv a munka betöltéséhez én elkezdenék szlovákul tanulni. Alapszint hamar meg van, azzal már el lehet evickélni.
Aztán folyamatosan fejleszteném magam...
Ha a napi szintű szlovák kommunikáció szükséges a munkához, akkor szerintem meg kell tanulni a nyelvet.
Bár nem értem teljesen... mert ha egyszer felvettek a munkahelyre így, hogy nem tudsz szlovákul, akkor most miért kéne tudnod? ....
A főnököd magyar vagy szlovák? Mert ha szlovák, akkor érhető hogy nem akar magyarul beszélni. Szlovákiában van, szlovák az anyanyelve...miért beszélne másképp? Gondolom nehéz a magyar, nem könnyű nyelv, és senki kedvéért nem fog erőlködni. Plusz ő a főnök. Úgy és azt beszél amit akar. Sajnos. :S
az iskolában ingyen és bérmentve lett volna lehetőséged szlovákul tanulni...
van egy pár Felvidéki ismerősöm, szín magyar mindegyik, mégis megtanult szlovákul, csehül perfekt, mert tudta, hogy a nyelvtudás hatalmas előny és érték.
kérd meg a barátaidat, hogy segítsenek tanulni, vedd elő a régi könyveidet.
ez ám a rábaszás, amikor nem lehetsz magyar, mert akkor kiutálnak, meg szlovák sem, mert nem tudsz szlovákul...
gyere át dolgozni ide. Pesten van munka, csak meg kell találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!