Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Álláskeresőként mennyi reményt...

Álláskeresőként mennyi reményt fűzhetek a munkaügyi hivatalhoz? (mint hagyományos útvonal)

Figyelt kérdés

Böngészem az állásportálokat, életrajzokat küldözgetek, telefonálgatok. Eredmény eddig zéró.

A munkaügyi hivatalban még nem is jártam. Vannak akik azt mondják ne is menjek, mert minek?

Van ott remény állásra? Hivatalos úton, forrásból?

2012. szept. 19. 19:44
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Csatlakozom a röhögéshez! Ugyan már! Nem törvényszerű hogy bárkit is ismerjek 10 év után-aki segíthet.

De fordítsuk meg: odajön X ismerősöm hozzám, hogy segítsek állást találni.

Segítsek? És hogyan? Még magamnak se tudok, nemhogy másnak.

>>>>>

Kapcsolati tőke? Szabad röhögnöm?

2012. szept. 22. 08:49
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

Nyugodtan röhögjetek, de ha valaki 10 év alatt abszolút semmilyen szintű kapcsolati tőkét nem épített ki, az inkább siralmas szerintem...

És nem, a kapcsolati tőke nem azt jelenti, hogy ismerek XY-t, ezért majd felvesznek....ez nem ilyen egyszerű.

A kapcsolati tőke azt jelenti, hogy ismerem (személyesen) a szakmám legjobbjait, a szakmai rendezvényeit igyekszem látogatni, képben vagyok a fontos változásokkal, tudom, kihez kell fordulnom, ha problémám van stb.

Ha valaki 10 év alatt nem tudta ezt megtenni, akkor mit vár?

2012. szept. 22. 10:21
 13/21 A kérdező kommentje:

Mit várok? Megmondom mit várok.

Azt hogy három diplomával ne mondják nekem egy gyárban a szalagmunkánál, ahová 8 általánossal vesznek fel embereket, hogy nem kellek.

Azt várom, hogy ha dolgozni akarok, tudok, és tanult vagyok, dolgozhassak, és ne haljak éhen.

Ezt várom. Én is.

Vagy inkább fessem be a bőröm barnára, tanuljak meg lovári nyelven, és egyből nem lesz megélhetési gondom?

>>>>

Ha valaki 10 év alatt nem tudta ezt megtenni, akkor mit vár?

2012. szept. 23. 09:16
 14/21 anonim ***** válasza:
Kérdező, az nekem furcsa, hogy a három diplomáddal ennyire nem találsz semmi normálisat. Bár ha mind bölcsész, akkor megértem, mert az tényleg sehova nem kell szinte. Meg százszor annyi bölcsész ömlik ki az egyetemekről évente, mint amennyire van munkalehetőség.
2012. szept. 23. 13:17
 15/21 A kérdező kommentje:

ennyire nem találsz semmi normálisat

????

a "normálison" mint igényen már RÉG túladtam!

most már az a helyzet hogy szeretnék BÁRMIT találni

de még bármit se találok.

még söprögetni, felmosni se kellek. három diplomával.

2012. szept. 23. 14:56
 16/21 anonim ***** válasza:
Amikor ezekre a takarítói meg ilyesmi munkákra jelentkezel, akkor tudatod velük a három diplomádat? Mert túlképzettet jóhogy nem vesznek fel. Ilyen munkáknál azt hallottam, hogy érdemes letagadni a diplomákat. Ha nem tünteted fel és időközben utána járnak és megtudják, esetleg megkérdezik, hogy miért nem írtad be, arra meg tudod azt válaszolni, hogy szükségtelennek gondoltad, mert nem tartasz igényt a diplomás fizetésre.
2012. szept. 23. 15:02
 17/21 A kérdező kommentje:

hogy érdemes letagadni a diplomákat.

Ühüm. És ha megkérdik, hogy 30+ éves létére eddig mit dolgozott és hol akkor mit mondok? A diplomák letagadva ok-de akkor munkahelyet is kell hozzá kamuzni. Mert ugye diploma nélkül nehezen dolgozhattam volna 10 évet hivatalban, tanárként stb.

Vagyis, kreáljak magamnak egy teljes kamu életet? Diplomák letagadva, kamu állások stb?

És ha rájönnek, akkor ugye minden de minden kamu velem kapcsolatban...

Akkor már inkább az egyenes út.

2012. szept. 23. 15:07
 18/21 anonim ***** válasza:
Így már persze más. Hát akkor nem tudom mi lehetne a megoldás. Esetleg még azon diplomásokat szokták keresni, akik valamilyen idegen nyelv(ek)ben profik. Ha arra esetleg rágyúrnál és felhoznád őket magas szintre, az segítene, nem?
2012. szept. 23. 15:19
 19/21 anonim ***** válasza:

"Mert túlképzettet jóhogy nem vesznek fel."

"azt válaszolni, hogy szükségtelennek gondoltad, mert nem tartasz igényt a diplomás fizetésre."

A versenyszférában nincs olyan, hogy túlképzett és diplomás fizetés.

Van minimálbér és garantált bérminimum.

Azt pedig, hogy melyiket kell adni, a munkakör határozza meg.

Ha olyan a munkakör, hogy csak a minimálbért kell megadni, akkor lehet akár 6 doktorid is, törvény szerint nem kell többet fizetni a minimálbérnél.

A munkaügyi nem ad állást.

A hozzájuk beérkező munkaerő igényre közvetítenek ki embereket a munkáltató által megadott szempontok alapján az általuk nyilvántartott regisztrált álláskeresők közül.

Ha legalább 3 hónapja regisztrált álláskereső vagy, akkor igényelhetsz start bónusz kártyát; valamint a munkáltató is igényelhet még plusz támogatást utánad a munkaügyi központtól.

2012. szept. 23. 16:44
 20/21 A kérdező kommentje:

Hát ez majdnem olyan mintha állást adna. Ha kiközvetít egy olyan céghez aki épp olyan embert keres mint én, az már nem is fél, hanem 3/4-ed siker.

>>>>>

A munkaügyi nem ad állást.

A hozzájuk beérkező munkaerő igényre közvetítenek ki embereket a munkáltató által megadott szempontok alapján az általuk nyilvántartott regisztrált álláskeresők közül.

2012. szept. 25. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!