Álláskeresőként mennyi reményt fűzhetek a munkaügyi hivatalhoz? (mint hagyományos útvonal)
Böngészem az állásportálokat, életrajzokat küldözgetek, telefonálgatok. Eredmény eddig zéró.
A munkaügyi hivatalban még nem is jártam. Vannak akik azt mondják ne is menjek, mert minek?
Van ott remény állásra? Hivatalos úton, forrásból?
Én egyik se vagyok.
Több diplomás de nem pályakezdő vagyok. 10 éves szakmai múltam van (amivel egyébként kitörölhetem a s***em).
>>>
Ha pályakezdő értelmiségi vagy, nem tudom jó szívvel ajánlanui.
kösz a tanácsot. az elmúlt hónapokban épp erre alapoztam. nem is lett belőle semmi.
>>>>
meglévő (10 év alatt szerzett)kapcsolati tőkére kellene alapozni...
mennyi időt tölthetek el regisztrált álláskeresőként?
>>>>
mert a regisztrált álláskeresőként eltöltött idő alatt
"a regisztrált álláskeresőként eltöltött idő alatt TB-biztosításod van és az így eltelt idő beleszámít az öregségi nyugdíjnál számított szolgálati időbe"
Csak akkor, ha pénzbeli ellátást (álláskeresési járadékot, képzési támogatást) kapsz. Ha csak regisztrált álláskereső vagy, sem a TBd nem rendezik, sem a nyugdíjhoz nem számít.
Az, hogy állást tudnak-e kínálni, attól függ, a munkáltatók milyen állásokra kérnek közvetítést a munkaügyi központtól.
Viszont vannak olyan munkáltatók, akik kimondottan regisztrált álláskeresőket keresnek, akik jogosultak start (start bónusz) kártyára, és/vagy munkaügyis támogatásra (tartósan álláskereső). A lányom is csak 2 hónap "csúsztatással" vették fel (addig egyszerűsített foglalkoztatással dolgozott), hogy meg legyen a kellő regisztrált ideje ahhoz, hogy a munkáltató megkapja a foglalkoztatási támogatást.
Nem a munkaügyi ajánlotta neki személy szerint az állást, hanem a munkaügyi által hirdetett állásajánlatra jelentkezett (mi pont másik munkaügyihez tartozunk, mint ahol a munkáltató bejelentette az állásigényt). A munkaügyi is kiközvetítette állásigényre, de ott voltak helybeli kiközvetítettek is.
A munkaügyi hivatalnak már nem feladata munkát közvetíteni. Egyetlen feladata,hogy regisztráljon téged, és ez alapján kapod a munkanélküli ellátást. Azt viszont jó, ha megteszed, mert ha nem fizeti senki a tb-det, akkor jól fenekedbe rúgnak.
Kapcsolati tőke? Szabad röhögnöm? Ha valaki 10 évig egy irodában ül, az nem jelenti azt, hogy ismeri a város összes hasonló cégét, és könnyen talál állást. Munkától függ.
Én sem találok, külföldi cégnek könyveltem, magyaroknak nem, nem ismerek senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!