Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Álláskeresőként mennyi reményt...

Álláskeresőként mennyi reményt fűzhetek a munkaügyi hivatalhoz? (mint hagyományos útvonal)

Figyelt kérdés

Böngészem az állásportálokat, életrajzokat küldözgetek, telefonálgatok. Eredmény eddig zéró.

A munkaügyi hivatalban még nem is jártam. Vannak akik azt mondják ne is menjek, mert minek?

Van ott remény állásra? Hivatalos úton, forrásból?

2012. szept. 19. 19:44
1 2 3
 1/21 rharry válasza:
71%
Saját vidéki tapasztalat: minél kisebb az iskolai végzettséged, annál több munkát tudnak ajánlani. Ha pályakezdő értelmiségi vagy, nem tudom jó szívvel ajánlanui.
2012. szept. 19. 20:01
 2/21 A kérdező kommentje:

Én egyik se vagyok.

Több diplomás de nem pályakezdő vagyok. 10 éves szakmai múltam van (amivel egyébként kitörölhetem a s***em).

>>>

Ha pályakezdő értelmiségi vagy, nem tudom jó szívvel ajánlanui.

2012. szept. 19. 20:08
 3/21 anonim ***** válasza:
56%
Kedves kérdező, meg ne sértődj, de 10 éves szakmai tapasztalattal már nem a munkaügyi központba kéne bízni, hanem a meglévő (10 év alatt szerzett)kapcsolati tőkére kellene alapozni...
2012. szept. 19. 20:17
 4/21 rharry válasza:
73%
Ha ennyi tapasztalatod van, akkor ha másért nem, de azért érdemes regisztrálnod, mert a regisztrált álláskeresőként eltöltött idő alatt TB-biztosításod van és az így eltelt idő beleszámít az öregségi nyugdíjnál számított szolgálati időbe.
2012. szept. 19. 20:20
 5/21 A kérdező kommentje:

kösz a tanácsot. az elmúlt hónapokban épp erre alapoztam. nem is lett belőle semmi.

>>>>

meglévő (10 év alatt szerzett)kapcsolati tőkére kellene alapozni...

2012. szept. 20. 05:46
 6/21 A kérdező kommentje:

mennyi időt tölthetek el regisztrált álláskeresőként?

>>>>

mert a regisztrált álláskeresőként eltöltött idő alatt

2012. szept. 20. 05:46
 7/21 anonim ***** válasza:
Regisztrálva bármeddig lehetsz, de pénzt csak max 90 napig fogsz kapni, ez attól függ mennyi munkaviszonyod volt az elmúlt 3 évben.Állást nem fognak tudni neked kínálni és ha diplomás vagy, képzést se. Pénzük sincs képzésre.
2012. szept. 20. 09:22
 8/21 anonim ***** válasza:

"a regisztrált álláskeresőként eltöltött idő alatt TB-biztosításod van és az így eltelt idő beleszámít az öregségi nyugdíjnál számított szolgálati időbe"

Csak akkor, ha pénzbeli ellátást (álláskeresési járadékot, képzési támogatást) kapsz. Ha csak regisztrált álláskereső vagy, sem a TBd nem rendezik, sem a nyugdíjhoz nem számít.

Az, hogy állást tudnak-e kínálni, attól függ, a munkáltatók milyen állásokra kérnek közvetítést a munkaügyi központtól.

Viszont vannak olyan munkáltatók, akik kimondottan regisztrált álláskeresőket keresnek, akik jogosultak start (start bónusz) kártyára, és/vagy munkaügyis támogatásra (tartósan álláskereső). A lányom is csak 2 hónap "csúsztatással" vették fel (addig egyszerűsített foglalkoztatással dolgozott), hogy meg legyen a kellő regisztrált ideje ahhoz, hogy a munkáltató megkapja a foglalkoztatási támogatást.

Nem a munkaügyi ajánlotta neki személy szerint az állást, hanem a munkaügyi által hirdetett állásajánlatra jelentkezett (mi pont másik munkaügyihez tartozunk, mint ahol a munkáltató bejelentette az állásigényt). A munkaügyi is kiközvetítette állásigényre, de ott voltak helybeli kiközvetítettek is.

2012. szept. 20. 10:27
 9/21 anonim ***** válasza:
54%
Mely szakokon szerezted a diplomáidat? Idegen nyelveket beszélsz, és ha igen, milyen szinten?
2012. szept. 20. 12:31
 10/21 anonim ***** válasza:
59%

A munkaügyi hivatalnak már nem feladata munkát közvetíteni. Egyetlen feladata,hogy regisztráljon téged, és ez alapján kapod a munkanélküli ellátást. Azt viszont jó, ha megteszed, mert ha nem fizeti senki a tb-det, akkor jól fenekedbe rúgnak.

Kapcsolati tőke? Szabad röhögnöm? Ha valaki 10 évig egy irodában ül, az nem jelenti azt, hogy ismeri a város összes hasonló cégét, és könnyen talál állást. Munkától függ.

Én sem találok, külföldi cégnek könyveltem, magyaroknak nem, nem ismerek senkit.

2012. szept. 20. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!