Pályakezdőként 100-105 ezer forintos nettó fizetéssel elégedett lennél?
Ez attól függ, hogy ki honnan jött, milyen végzettsége/tapasztalata van. Én pl. hajóztam (pincér-báros), utána szintén külföldön dolgoztam (recepciós), aztán hazajöttem, egyetemre jártam. 2 nyelvet beszélek, második egyetemet végzem, és bár dolgoztam már, mégis pályakezdő lennék a szakmámban. Viszont azt mondom, h nem, nem lennék elégedett ennyi pénzzel azok után, hogy mennyit tanultam/tanulok, és azok után, hogy mennyi pénzt kerestem évekig. Le tudok adni, ha kell, de a minimum szint nekem az olyan havi 150-180 lenne nettóba. Ennyivel elégedett volnék.
DE- valaki említette az ügyvédbojtár- dolgot- ha muszáj, és nincs más, akkor igenis meg kell tenni azért, hogy később jó legyen. Az ügyvédbojtár is elmehet bárosnak vagy pincérnek, és kereshet havi félmillákat külföldön, de akkor nem lesz ügyvéd. (amivel, ha szerencséje van, kereshet szintén ennyit évek múltán)
Jah ez az. Én 3,5-4,5 nap alatt keresek ennyit külföldön és az egészet félrerakhatom ha akarom... sajna beszippant picit a vásárlás, persze a fizetésem mellett eltörpül a röpke 37000-es "csak körülnézek" a boltban vásárlás.
Otthon erre egy évet gyűjtött volna szegény anyám...
Nem,dolgoztam annó ilyen szakmai gyakon programozóként elég is volt 4hónap,még a 3-szorosa is kevés.
Kinek mi elég.
Ezér kell magadat képezni,hogy ennek minimum az ötszöröse legyen,és simán lehet csak oda kell tenned magadat és félre tenni minden mást.
Azt nem értem akinek 2 felsőfokú nyelvvizsgája van és diplomája is az mit csinál még itthon,könyörgöm,kint ennek a 10-szeresét kapná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!