Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet ilyen idős...

Hogyan lehet ilyen idős embereket vagy anyukákat találni?

Figyelt kérdés
Diák vagyok és ebben a félévben elég sok a szabad időm. Szerencsére anyagilag nem állunk rosszul, ezért diákmunkát nem akarok vállalni, hadd legyen annak is munkalehetőség, aki tényleg rászorul. Viszont hasznosan szeretném eltölteni a szabad időmet. Arra gondoltam, hogy alkalmanként idős embereknek vagy kisgyerekes anyukáknak segítenék, pl. takarítanék náluk, főznék nekik, bevásárolnék, babával játszanék stb. jelképes összegért, amennyit gondolnak/tudnak adni érte. Hol lehet ilyen embereket találni, hol érdemes érdeklődnöm? Esetleg valkinek nincs ilyen ismerőse Budapesten, akinek segítségre lenne szüksége?
2012. szept. 15. 15:49
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nekem aztán mindegy, kire hagyja a dolgait. Nyilván aki a nyugdíjából alig tud megélni, az nem fog milliókat hagyni se az egyházra, se rám, se senkire. Nem szoktam ezzel kérkedni, de most azért harmadszor is leírom, hogy anyagilag nem szorulok segítségre, mert kétszer ezek szerint nem volt világos. Tényleg mindenben a pénzt meg a hasznot kell látni?
2012. szept. 15. 17:54
 12/13 anonim ***** válasza:
Egy fiatal emberből egy diákból még kinézem, hogy önzetleül segít, de a 4es válaszoló esetén szó sincs erről.
2012. szept. 15. 17:54
 13/13 anonim ***** válasza:

4-es válaszoló vagyok.

Csak hogy tudjátok. Az egyik idős néni a szomszédom. Neki vagy 1 fia, de külföldön él. Így a nénike teljesen egyedül van. Sosem panaszkodik. Sosem sír. Csak éldegél. Néha örömmel meséli, hogy írt a fia megint. 2 éve eltörte a lábát. Akkor mentem át és segítettem neki, és ez így maradt. Nem gazdag, nincs vagyona, ha lenne is mind a fiáé lenne. Én csak kedvelem mert olyan kedves, és érdekes dolgokat tud mesélni.

A másik idős néni anyám ismerőse. Anyám ápolónőként dolgozik, és ő kért meg, hogy ha már úgyis megyek nagy bevásárlásra és ha nem okoz gondot vegyünk már Gizike néninek is ami a listán van. Egy helyre megyek, így nem gond. Megismerkedtünk. Önkormányzati lakásban él. Régen Tsz dolgozó volt, így a nyugdíja épp hogy elég bármire is. A férje évekkel ezelőtt meghalt. Neki nincs gyereke. Mint írtam nincs semmije. Büszkén mondogatja, hogy még azok a bútorok vannak neki amit 50 évvel ezelőtt vettek a férjével. Valószínű hogyha meghal, rám hárul majd, hogy a kevéske ruháit a vöröskeresztnek adjam, és a bútorokat lomtalanítással elvitessem. A harmadik néni apai nagymamám barátnője. Ő is özvegy, és magányos. Hozzá voltaképpen csak beszélgetni kell kimenni. Amikor látogatom mamámat, ő hozzá is bemegyek. Szintén önkormányzati lakásban él. 1 szoba-konyha. Fürdőszoba nincs, a wc kint van a folyosó végén közösen használja 3 szomszédjával. A negyedik néni meg egy nagyon régi kedves idős kolléganőm aki szintén egyedül él. Amikor 17 évesen elkezdtem dolgozni, ő vett a szárnyai alá, ő volt az aki segített hogy gyakorlatom legyen. Mindig is kedveltem, és 15 évig dolgoztunk együtt. Másfél éve neki is bevásárolok, és hetente egyszer 1 nap elmegyek hozzájuk munka után és segítek nekik..

Nincs semmi szándék benne, mert ő sem gazdag, neki sincs öröklakása vagy rengeteg pénze. Csak ismerem, és kedvelem őket.

Nem mindenki számító.. Ha az is lennék (mert én sem vagyok szent ez igaz) akkor nem ismerősöket vágnék át, hanem teljesen idegeneket.

Kedves kérdező. Nyugodtan lehet menni önkéntesként idősek otthonába, mert oda is elkél a segítség.

2012. szept. 15. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!