Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet ilyen idős...

Hogyan lehet ilyen idős embereket vagy anyukákat találni?

Figyelt kérdés
Diák vagyok és ebben a félévben elég sok a szabad időm. Szerencsére anyagilag nem állunk rosszul, ezért diákmunkát nem akarok vállalni, hadd legyen annak is munkalehetőség, aki tényleg rászorul. Viszont hasznosan szeretném eltölteni a szabad időmet. Arra gondoltam, hogy alkalmanként idős embereknek vagy kisgyerekes anyukáknak segítenék, pl. takarítanék náluk, főznék nekik, bevásárolnék, babával játszanék stb. jelképes összegért, amennyit gondolnak/tudnak adni érte. Hol lehet ilyen embereket találni, hol érdemes érdeklődnöm? Esetleg valkinek nincs ilyen ismerőse Budapesten, akinek segítségre lenne szüksége?
2012. szept. 15. 15:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%
Budapesten kb. 1 millió olyan hely van, ahová el lehet menni önkéntesnek.
2012. szept. 15. 15:51
 2/13 anonim válasza:
100%

Menj el egy idősek otthonába.

[link]

Nagyon rendes gondolat egyébként tőled, gratulálok!

2012. szept. 15. 16:01
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Idősek otthonában sokan vannak, és ott vannak gondozók is. Viszont rengeteg olyan idős ember van, aki özvegy, teljesen egyedül él a kis nyugdíjából, magányos, nem jár el hozzá senki, nincs aki segítsen neki, kb. csak a halált tudja már várni. Vagy kismamák, akiket elhagyott az apuka és egyedül kénytelenek boldogulni egy kicsi babával, ilyenből is rengeteg sok van. A szívem szakad meg az ilyen emberekért, de az a baj, hogy akik alapból ennyire magányosak, azokat senki sem ismeri, senki se tudja megmondani, hogy kik ők és hol találhatom meg őket :( Családsegítőben esetleg tudhatnak ilyen emberekről? Vagy egyházaknál?
2012. szept. 15. 16:08
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyobb boltokban, iskolákban, óvodákban tegyel ki hirdetést, hogy segitenél a háztartásban, és add meg a telefonszámodat hozzá.
2012. szept. 15. 16:11
 5/13 anonim ***** válasza:
33%

Azért tudod hogy ellenmondásos amit írsz?

Írod, hogy anyagilag elvagy így nem is akarsz diákként dolgozni. Ezért segítenél magányos idős embereknek, vagy kismamáknak. Írják hogy menj önkéntes munkákra. Akár örege otthonába akár anyaotthonokba. De oda nem mész azzal indokolva hogy vannak ott szakképzettek, sokan vannak. De nem ez a gond ugye?? Hanem az hogy voltaképpen ingyen, pusztán ember baráti cselekedetből nem akarsz segíteni másokon, csakis jelképes összegért. Vagyis fizessen neked!

Te végül is nem akarsz a sok diák sorába állni, és diákszövetkezeten keresztül várni a munkát, hanem önellátóan akarsz melót keresni magadnak.

Tudod én 4 idős nénihez járok lakáshoz. hetente egyszer nagy bevásárlást csinálok nekik, és minden nap(kivéve pénteken) megyek mindegyik nénihez heti 1 alkalommal amikor kitakarítok, főzök, és mosok rájuk. Amikor végzek 1 -2 órát ott maradok, és beszélgetünk. De mindezt teljesen INGYEN! Sosem kértem pénzt, és nem is adnak. Hiszen a nyugdíjuk is épp hogy elég nekik.

Szóval döntsd el mit akarsz. INGYEN segíteni másokon, vagy pénzért dolgozni másoknak.. Nem mindegy!

2012. szept. 15. 16:25
 6/13 A kérdező kommentje:
Azt, hogy sokan vannak arra mondtam, hogy ott ha segítségre van szükség, ott vannak az ápolók, az ott élő időseknek van kihez fordulniuk, vannak beszélgetőtársaik stb. szóval ezek az emberek nem magányosak. Én olyan embereknek akarok segíteni, akik teljesen egyedül élnek, nincs családjuk és nem tudnak kihez fordulni. Nem kérek cserébe konkrétan semmit a segítségért, nem számít, hogy egy szelet sütivel vagy pénzzel fizet ki, az se gond, ha egyáltalán nem tud adni semmit, szívességből is segítenék. A lényeg, hogy olyan embereken segíthessek, akiknek tényleg szükségük van rá, mert nincs senki, akihez fordulhatnának. Nem a pénz miatt csinálnám, nem tudom, miért kell rám fogni ezt, amikor direkt írtam is, hogy nem vagyok rossz anyagi helyzetben.
2012. szept. 15. 17:08
 7/13 anonim ***** válasza:
82%
De miért akarsz segíteni?Jobb lesz neked,ha ilyen dolgokra pazarlod az idődet,és az energiádat?:o
2012. szept. 15. 17:23
 8/13 A kérdező kommentje:
Mert ráérek. Inkább pazaroljam arra az időmet, hogy a gép előtt ülök egész nap és nem csinálok semmi értelmeset?
2012. szept. 15. 17:32
 9/13 anonim ***** válasza:

kedves 4es válaszoló, persze ingyen, háttérben azzal a szándékkal, hogyha a kedves idős hölgyek az örök vadászmezőkön éldegélnek, akkor megkapd az örökséged.

Egy idős embert nem egyszerű gondozni, nagyon nem. Tapasztalat, hogy ezek az emberek nem véletlen vannak egyedül, hanem mert a családot kikészítették. ismertem olyan nénit, akinek párhuhamosan 3 "csicskája" volt, és hitegette őket, a néni szépen elment, és mindent az egyházra hagyott. Másik esetem, mikor ettől függetlenül minden a család kapott, pedig rá sem néztek. Az unokák kapták vagy a dédunokák.

Szóval nem kell itt előadni magad, hogy egy szent vagy, ilyen nincs!

2012. szept. 15. 17:34
 10/13 anonim ***** válasza:
Valahogy nem tudom elképzelni senkiről,hogy ennyire önzetlen és segítőkész.Általában minden embernek van valami hátsószándéka az ilyen dolgokkal is.
2012. szept. 15. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!