Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha nem fejeztem be a fősulit,...

Ha nem fejeztem be a fősulit, mit mondjak állásinterjún, miért van az önéletrajzba 2 év kihagyás?

Figyelt kérdés
ztem nem vetne jó fényt rám,h nem fejeztem be, miután ott hagytam , egy középfokú okj-t végigcsináltam ,így ebbe akarok elhelyezkedni,de akarok még tovább tanúlni ezen a területen.

2012. szept. 14. 12:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pedig jó fényt vet, hogyha jártál főiskolára, csak jól kell előadni. Ezer oka lehet, hogy valaki nem fejez be egy főiskolát, családi, anyagi okai is akár, vagy esetedben esetleg az, hogy időközben úgy gondoltad, hogy az elvégzett okj-s képzéssel piacképesebb szakmát, vagy jobb képzést stb kapsz, mint az egyetemen. szerintem a lyuk mindenképpen rosszabbul mutat, mint az, hogyha 2 évig egyetemre jártál. Külföldön például az ilyesmit egyáltalán nem is kell szégyellni, sokan otthagyják az egyetemet ilyen vagy olyan okból, ezért a végzettségnél van olyan kategória is, hogy egyetem (befejezett, diplomával), vagy egyetem (diploma nélkül), ha állást keresel. Nem is szoktak nagyon rákérdezni, hogy miért nem fejezte be az illető, mert legtöbben anyagi okokból nem tudják, de a munkáltató számára akkor is értékes az ott megszerzett tudás. Itthon tuti rákérdeznek, de ettől sem kell félni, csak készülj fel jól a kérdésre, lehetőleg ne hazugsággal, de próbáld meg az előnyödre fordítani. Például elmondhatod, hogy bár nem végezted el, ez és ez a tárgy/terület nagyon érdekelt, és hogy milyen hasznosítható tudásra tettél szert ennek révén.
2012. szept. 14. 13:11
 2/3 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem az egyetem diploma nékül résznél inkább arra gondolnak, hogy az államvizsgát megcsinálta, csak a nyelvvizsga hiányában nem kapja készhez a diplomát. Ez azért teljesen más, minthogy valaki ott hagyta az egészet.
2012. szept. 14. 14:15
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
külföldről beszéltem, ott nem kell nyelvvizsa.... olvasd végig, amit írtam, és akkor meglátod, hogy miért nem kifejezett hátrány, ha van ilyen ezer oka lehet, ha valaki otthagy egy egyetemet, nem feltétlenül azért, mert link, buta, vagy lusta...
2012. szept. 14. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!