Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért gondolják még ma is...

Miért gondolják még ma is sokan, hogy sima érettségivel munkát lehet vállalni?

Figyelt kérdés
Ennyire berögződött az előző rendszer mintája a fejekbe, ahol az érettségivel vezérigazgatónak lehetett lenni? Szerintem el kellene már hinni egyszer és mindenkorra, hogy érettségivel nem, azaz NEM megy senki semmire önmagában, az csak a belépő! Szakma ÉS/VAGY diploma kell, de a legjobb, ha mindkettő, és mindenki többlábon áll, azért, hogy mikor mire van szükség, mindig tudjon dolgozni! A legjobb, ha emellé még nyelveket is beszél! Másképp nem megy! Annyi hülyeséget olvasok a neten, hogy érettségivel akarnak munkát vállalni, meg nagyon max az otthoni gépen pötyörészős "felhasználói szintű" számítógépes tudásukkal. Sok helyre minimum ECDL kell! De a legsilányabb helyre is profin kell ismerni az office-t, nem elég bepötyögni a word-be valamit. Titkárnők is nyelveket beszélnek már. Szóval hajrá tanulni, mindenkinek ingyenes egy szakma vagy egy diploma.
2012. szept. 10. 13:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Erre most milyen választ vársz? :)
2012. szept. 10. 13:10
 2/12 A kérdező kommentje:
Pontosan nem tudom. Amilyen jön. Csak felidegesített az, hogy sokan várják a sült galambot a semmire, míg a képzetteknek sincsenek álláshelyek. Álláskeresés közben vagyok, és telítődtem a "tapasztalatokkal". Kutya világ ez, nagy harc folyik.
2012. szept. 10. 13:13
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

De amúgy egyetértek. :)

(Első voltam.)

2012. szept. 10. 13:18
 4/12 anonim ***** válasza:
89%

Ez nem kérdés, hanem egy vélemény. Valamelyest egyetértek, de azért jelzem, hogy én dolgoztam érettségivel, ugyanis aki akar, az el tud helyezkedni még ebben a kutya világban is. Árufeltöltés, gyártósor, meki, mosogatás, stb. Tudom,hogy nem álommelók, de ha szükség van a pénzre, az ember igenis elvállalja. Máskülönben pedig nem mindenki engedheti meg magának az egyetemet. Én 21 éves vagyok, van egy érettségim és két abszolút piacképtelen szakmám, amiket sehol nem vesznek figyelembe és én is marhára szeretnék egyetemre menni, de egyelőre nem áll úgy a családom anyagilag,hogy ezt be lehessen vállalni.

Ha az volt a célod ezzel a kérdéssel,hogy ösztönözd az embereket, akkor szuper, de ha az, hogy beskatulyázz mindenkit, aki nem diplomás, akkor nem egészen így szól a történet...

2012. szept. 10. 13:41
 5/12 anonim ***** válasza:
86%
Én készülök kimenni külföldre érettségivel, szerintem ez a legokosabb, ha el is végeznék most 1 egyetemet akkor se lesz nekem garantálva, hogy egyáltalán munkát kapok, ráadásul ha kapok is, elég csekély összeget fizetnek. Megjegyzem most is dolgozok, és nem szándékozom külföldön maradni.
2012. szept. 10. 13:46
 6/12 anonim ***** válasza:
74%

Van akinek nincs lehetősége tanulni, az nem tud mást tenni minthogy érettségivel keres munkát, és találnak is. Persze igaz, nem lesznek vezérigazgatók, de szerintem ezt ők is jól tudják.

Mondjuk nekem 8 általánosom van, dolgoztam titkárnőként, adatrögzítőként bíróságnál, nem vártak el semmi különöset, csak hogy értsek a számítógéphez és fel tudjam venni a telefont. Ehhez mégis minek kéne szakma meg diploma?

2012. szept. 10. 14:21
 7/12 hájaaa ***** válasza:
89%

"Miért gondolják még ma is sokan, hogy sima érettségivel munkát lehet vállalni?"

Mer miért ne lehetne? 8általánossal is ellehet helyezkedni!

2012. szept. 10. 15:27
 8/12 anonim válasza:
83%

Jaj, de könnyen ki tetszik jelenteni, hogy hajrá tanulni!

Gondolom nincs se kutyád, se macskád, családod meg főleg.. ha lenne, tudnád, hogy gyerek, férj, háztartás és munka mellett nem igazán lehet tanulni!!

Ja, és akinek nem állt módjában anno egyetemre menni, akkor az dögöljön éhen a családjával együtt? Így gondoltad? Mert csak a diplomás, több nyelvvizsgával, és szakmával rendelkező embereknek kell enni, rezsit és hitelt fizetni, egyáltalán létezni?

Nekem nem az ösztönzés jött át a kérdező irományából, sokkal inkább a felháborodás: "hát, milyen jogon keres valaki munkát egy sima érettségivel?? Hogy van képe elvenni a helyet a tanult emberektől??"

Kedves Kérdező!

Lehet, hogy Neked van diplomád, nyelvvizsgád és még szakmád is, viszont intelligenciád az 0!!!! Bocs!

2012. szept. 10. 15:56
 9/12 Válasz25 válasza:
100%
ha jó kapcsolataid vannak biztos állásod lehet éretségivel
2012. szept. 10. 18:47
 10/12 A kérdező kommentje:
155:56-nak igaza van, bocs, hogy megsértettem azokat, akiknek nem áll módjukban tanulni. Gondolom, a vehemenciámból kitalálhattátok, hogy fiatal vagyok, és most is a fiatalokon akadtam ki, akiken láttam, hogy halállusták mindenhez, épphogy leérettségiztek, és most sápítoznak. Tudom, hogy nagyon általánosítottam, de akkor épp mérges voltam, most picit nyugodtabban látom a dolgokat, ezért bocs mindenkitől.
2012. szept. 10. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!