Miért gondolják még ma is sokan, hogy sima érettségivel munkát lehet vállalni?
De amúgy egyetértek. :)
(Első voltam.)
Ez nem kérdés, hanem egy vélemény. Valamelyest egyetértek, de azért jelzem, hogy én dolgoztam érettségivel, ugyanis aki akar, az el tud helyezkedni még ebben a kutya világban is. Árufeltöltés, gyártósor, meki, mosogatás, stb. Tudom,hogy nem álommelók, de ha szükség van a pénzre, az ember igenis elvállalja. Máskülönben pedig nem mindenki engedheti meg magának az egyetemet. Én 21 éves vagyok, van egy érettségim és két abszolút piacképtelen szakmám, amiket sehol nem vesznek figyelembe és én is marhára szeretnék egyetemre menni, de egyelőre nem áll úgy a családom anyagilag,hogy ezt be lehessen vállalni.
Ha az volt a célod ezzel a kérdéssel,hogy ösztönözd az embereket, akkor szuper, de ha az, hogy beskatulyázz mindenkit, aki nem diplomás, akkor nem egészen így szól a történet...
Van akinek nincs lehetősége tanulni, az nem tud mást tenni minthogy érettségivel keres munkát, és találnak is. Persze igaz, nem lesznek vezérigazgatók, de szerintem ezt ők is jól tudják.
Mondjuk nekem 8 általánosom van, dolgoztam titkárnőként, adatrögzítőként bíróságnál, nem vártak el semmi különöset, csak hogy értsek a számítógéphez és fel tudjam venni a telefont. Ehhez mégis minek kéne szakma meg diploma?
"Miért gondolják még ma is sokan, hogy sima érettségivel munkát lehet vállalni?"
Mer miért ne lehetne? 8általánossal is ellehet helyezkedni!
Jaj, de könnyen ki tetszik jelenteni, hogy hajrá tanulni!
Gondolom nincs se kutyád, se macskád, családod meg főleg.. ha lenne, tudnád, hogy gyerek, férj, háztartás és munka mellett nem igazán lehet tanulni!!
Ja, és akinek nem állt módjában anno egyetemre menni, akkor az dögöljön éhen a családjával együtt? Így gondoltad? Mert csak a diplomás, több nyelvvizsgával, és szakmával rendelkező embereknek kell enni, rezsit és hitelt fizetni, egyáltalán létezni?
Nekem nem az ösztönzés jött át a kérdező irományából, sokkal inkább a felháborodás: "hát, milyen jogon keres valaki munkát egy sima érettségivel?? Hogy van képe elvenni a helyet a tanult emberektől??"
Kedves Kérdező!
Lehet, hogy Neked van diplomád, nyelvvizsgád és még szakmád is, viszont intelligenciád az 0!!!! Bocs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!