A paralimpia magyar érmesei is kaptak milliós sikerdíjakat?
Már én is indítottam ez ügyben kérdést itt GYK-n! Nagyon sok embernek nem az a véleménye mint nekem.
Sok ember számára ez a kérdés tabu, és ha azt merik mondani h ők nem érdemlik meg, akkor ők "köcsögök, undorítóak".
De a paralimpia szóljon már a sportról és ne a pénzről. És miért is kéne nekik ugyanazt a pénzt (kb. 50millió/arany, 25misi/ezüstöt) megkapniuk mint egy tv-ben az egészvilág előtt saját hazáját képviselő sportolónak?
Ráadásul, ők csak a saját kategóriájukban győznek, féllábuak, lábatlanok, vakok...Tehát..khmm nem igazi verseny..
Biztos vagyok benne, hogy csak minuszt kapok,de valakinek kikell ezt mondani...
Kapjanak pénzt, de ne annyit mint egy normál sportoló!
Megdöbbenve olvastam a kommenteket! Nah akkor szögezzünk le egy-két dolgot. Először is szánalmasnak tartom azokat, akik holmi pénzösszeg miatt nézik le a paralimpikonokat, és azokat is, akik sajnálják tőlük azt az x összeget, amit egy olimpiai éremért kapnak. Ha egy csepp emberség lenne a jelenlevőkben, akkor nem így vélekednének. Gondolom nagyon okos, értelmiségi emberek nyilvánultak meg, még véletlenül sem olyanok, akik az olimpiát tíz rekesz sör mellett nézik, emellett lusta, buta, szűk látókörű emberek. Ha mégsem így lenne, akkor az illető személyek belegondolnának abba, hogy itt nem arról van szó, hogy a paralimpikonoknak nem tetszik, hogy 12 millió forinttal kevesebbet kapnak egy olimpiai aranyéremért, nem úgy, mint egészséges társaik, hanem az, hogy az állam azt sugallja ezzel, hogy kevesebbet érnek a többi embernél, holott ugyanannyi, vagy éppen sokkal több energiát, időt és pénzt áldoznak céljaik beteljesüléséhez. Tudjátok mit mondok? Azt, hogy amíg egy egészséges sportoló Bentley-t és egyéb luxuscikkeket vesz abból a 35 millió forintból, amit mondjuk egy aranyéremért kap, egy paralimpikon azt arra teszi félre, hogy ne kelljen feladnia az álmait, hogy a segítőit honorálni tudja, hogy segédeszközöket, speciális eszközöket tudjon vásárolni, stb. Csak úgy zárójelben jegyezném meg, hogy egy speciális eszköz kb. dupla annyiba kerül, mint egy egészséges ember számára előállított termék.
A kommentáló, aki itt 50 meg 25 „misikről” beszél arra kérem, hogy mielőtt megnyilvánul, kezdjen el gondolkodni, lépjen ki a burkából és nézzen körül először a világban, mielőtt úgymond kinyitja a száját. Amíg egy olimpiai aranyéremért 35 millió forintot fizetnek egy egészséges sportolónak, úgy egy paralimpikonnak mindössze 23 milliót.
„A paralimpia szóljon már a sportról és ne a pénzről.” Ezzel tisztelt kommentáló tudod mit mondasz? Azt, hogy egy mozgáskorlátozott, vagy bármilyen fogyatékossággal élő embernek nem járnak ugyanolyan jogok és juttatások, mint az egészséges embereknek. Ezt hívják diszkriminációnak! Ez emberséges szerinted? Ha igennel válaszoltál, akkor csak saját magadat minősítetted le! Arról nem beszélve, hogy a paralimpia szóljon a sportról? Akkor az egészséges sportolóknak, az olimpiára kvalifikáltaknak még inkább szóljon csak a sportról az olimpia! Nem?
Az meg, hogy itt „féllábúzol,” meg „vakozol” a Te szegénységi bizonyítványod!
Remélem, hogy ezzel a pár sorral az itt keményen kommentáló, „misiző” és egyéb primitív megnyilvánulásokat abszolváló emberek szemét felnyitottam, és jobb belátásra bírtam őket. Ha nem, akkor javaslom, hogy induljanak a 2016-os paralimpián IQ-bajnok, vagy bunkó kategóriában!
Véleményem szerint minden olimpikonnak ugyanolyan mértékű juttatás jár, emberséges bánásmód, tisztelet és megbecsülés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!