Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Call ceneteres, telemarketinge...

Call ceneteres, telemarketinges munkákról mi a véleményetek? Nem értem a bérezésüket sem.

Figyelt kérdés

Bérezés, alapbér + jutalék. Jutalékot a megkötött szerződések után kapsz.

De a szerződést egy másik kollega köti meg.Lehet, hogy az ügyfél meggondolja ott és mégsem köti meg. Így a munkáltató azt mondja, hogy nem 30 csak 10 szerződést sikerült nyélbeütni. Ezt hogy tudják bebizonyítani? Milyen hiteles adat van erre??

2009. júl. 29. 12:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
Ha bejelentett munka, akkor azért el lehet vállalni, ha nincs más, ha nem jelentik be (1 hét alatt kiderül), semmi esetre se szabad csinálni.
2009. júl. 29. 13:00
 2/12 A kérdező kommentje:
de , hogy a fenébe ellenőrizzem a jutalékokat? és mi van akkor, ha a jutalékot be sem jelentik?
2009. júl. 29. 13:04
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Én egyszer dolgoztam olyan call centerben, ahol tisztességes bejelentéssel csinálták a dolgot. Ott egy számítógépes rendszerben kellett regisztrálni az üzleteket, így az ügyfél mellett a program rögzítette a dolgozó nevét is, aki kötötte az üzletet, valamint minden telefonbeszélgetést rögzítettek, ezzel kezdődött minden beszélgetés, hogy az ügyfelet tájékoztattuk, hogy a beszélgetést rögzítik. Így ők leellenőrizhetők voltak. Akiknek ilyen komoly rendszerük nincs, nem törekszik arra, hogy legyen, az gyanús, ilyent is ismerek, sőt, akit ismerek, arról konkrétan tudom, hogy csal, és már kaptak is ellenőrzést legjobb tudomásom szerint (megérdemlik). Szóval ahol adnak a technikára, ott lehet bízni bennük, ahol nem, ott én gyanakodnék. Viszont bármi gyanúsat észlelsz egy ilyen cégnél, szólsz a munkaügyi főfelügyeletnek, és ők majd leellenőrzik.
2009. júl. 29. 18:38
 4/12 anonim válasza:
86%

A program, amivel dolgoztok, mindent rögzít, a beszélgetéseket pedig felveszik, belehallgatnak..

Egyébként én csak telefonos kérdőíven dolgoztam, nekem annyi bőven elég volt. Hajtottak minket, hogy csináljátok, csináljátok. Ha óránként megvolt a 10 kérdőív, mehettél szünetre, ha nem, akkor nem. Ha többet csináltunk, nem kaptunk pluszt, csak az alap órabért, de ha 10-nél megálltunk, lecsesztek. Az értékesítésnél meg lettek volna képzések, "megtanultad-e dolgozatok".. Mondjuk azt már másik cégnél tapasztaltam, hogy adtak egy lapot, hogy ezt vágd be. Olyan dolgok voltak rajta, hogy ha lecsapják a telefont, akkor hívd vissza, és csinálj úgy mintha megszakadt volna a vonal és hasonlók. Á, épp elég nekem a félévenkénti két zh özön, meg a vizsgák, nem akarok még hülyét is csinálni magamból. Ehhez nem akartam adni a nevem.

2009. júl. 31. 11:11
 5/12 anonim ***** válasza:
25%
Ne haragudj, de nagyon lenézem azokat, akik ilyen munkát csinálnak. Olyan gerinctelen meló másokat telefonon zaklatni és ezen nyerészkedni, én nagyon utálom a trükkös, pióca telemarketingeseket...ha van más, én rendes munkát javasolnék, mert ez nem az.
2009. aug. 1. 17:51
 6/12 anonim ***** válasza:
89%
Nos, bár nem úgy hívják, de a Helpdesk munkaköröket is Call centerben végzik, csak ott bejövő hívások vannak, és nem eladni kell, ez mondjuk jó. A behajtás ugyancsak egy "muszáj" (hiteleknél), bár nem hálás, de ott se eladni kell, hanem törekedni az adósok mihamarabbi fizetésére (nekik is jobb, ha vége, nem jó sokáig elmaradni, persze attól még kellemetlen). Amit én se javaslok, ha el kell adni valamit, bár az is inkább csak magánszemélyek esetén lehet kellemetlen, mert cégeknél ha tényleg szükségük lehet a kínált termékre, egy előzetes időpont-egyeztetés egy személyes bemutatóra ez is lehet egy lehetőség, náluk jobbak lehetnek az esélyek.
2009. aug. 1. 17:58
 7/12 A kérdező kommentje:

17:51

Hidd el, akik ilyen jellegű munkát kénytelenek végezni, nem önszántukból és jókedvükből teszik.

De, amikor egy álláskereső portálon a képzettségednek megfelelő állások közül 10 telemarketin és 1 más, akkor sok esély nincs, mint megbarátkozni ezzel.

Munkanélküliként nem néznél le?

2009. aug. 2. 08:24
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
pióca telemarketinges?? Na hadd mondjak vmit. Én rohadtul utálom, h amikor benyögi h nem kéri, akkor nem tehetem csak úgy le a telefont. Mindig van kifogáskezelés, mindig meg kell kérdezni, h ennek mi az oka, és amit az ügyfél válszol, azt a kifogást kezelni kell (vagyis győzködni kell). Min. 1 érvnek el kell hangoznia. ha nem kezeled a kifogást, figyelmeztetés, és ha továbbra is előfordul, szigorúbb helyeken kirugnak. Kevésbé szigorú helyeken pedig állandóan megy a pofázást, h nem tudtok kifogást kezelni, én ezt a pofázást utálom a legjobban mert kb azt mondják ezzel h kis béna vagy és h nem tudsz egy nehezebb helyzetet megoldani. És lenéznek h szar munkás vagy. Aztán persze itt is kirugnak.
2009. aug. 28. 21:00
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nem birom ki, h ne válaszoljak. telemarketingben dolgozom 1,5 éve (napi 6-7 órában), totál kikészültem. Pedig eddig még könnyű kampányokon voltam. Nekem már élni sincs kedvem, nem is beszélgetek már senkivel. Kb a lassú halálhoz tudnám hasonlitani. Mindig azt várom h teljen nap, aztán ha letelt, csak elvagyok, és másnap kezdődik minden előről. És hihetetlen, de ez az a munkahely, ahol áll az idő. Az agyam totáél lenullázódott amióta itt vagyok. Szerintem káros is az id.rendszerre h u.azt mondod folyamatosan megállás nélkül. Szerintem csak egy bolond szeretheti ezt a munkát.

Megszabják h mikor mehetsz ki pisilni és hány percig lehetsz szüneten. Hideg időszakban volt, h 1,5 órán keresztül szorongattam a pisimet. sajnos nem 1x szenvedtem. És szart se fizetnek.

2009. aug. 28. 21:01
 10/12 anonim ***** válasza:
36%
17:51-es vagyok: engem nem érdekel, hogy azért piócáskodik, mert ki van adva neki. Ez a lényegen nem változtat, mert az ügyfél számára egy tapló lesz. Szerintem undorító ez a munka és nagyon örülnék, ha az összes ilyen megszünne és hagynák az embert békében ÉLNI. Becsapják az idős embereket, akik nem tudják mérlegelni a helyzetet vagy nem akarnak bunkók lenni...tudnék mesélni róla. Ez egy csalós munka. Aki ilyet elvállal, maga is ebbe a körbe kerül be.
2009. aug. 30. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!