Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti elmennétek egyetem mellett...

Ti elmennétek egyetem mellett dolgozni ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Most leszek elsős egyetemista. Félévkor egyetemet akarok váltani, aminek feltétele a jó átlag, tehát nagyon kell majd tanulnom. Viszont a másik egyetem, ahova át akarok jelentkezni messzebb van, anyagilag megterhelőbb lenne, szükség lenne ezalatt a pár hónap alatt a diákmunkára. Úgy tudnám megoldani, hogy 3 nap egyetem, 3 nap dolgoznék, és a vasárnapom szabad.

Szerintetek be merjem vállalni egyetem mellett a melót? Fogok tudni teljesíteni a suliban munka mellett?

Most a szüleimmel élek, katasztrofális a kapcsolatunk, az egyetlen lehetőségem az elköltözésre az egyetemváltás lenne félévkor :S

20/L

2012. aug. 25. 12:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Igen, de vigyázz, lehet, hogy egy lezárt félév kell hozzá.

És amikor átjelentkezel, meg elíbrálják, még nem lesz lezárt féléved.

Vagy talán megcsinálsz minden vizsgát december első 2 vizsgahetében.

Nekem is csak protekcióval sikerült mégis 2. félévben étjelizni, de lehet sikerül, lehet egyetemfüggő.

2012. aug. 25. 14:47
 12/16 A kérdező kommentje:
Igen, egyetemfüggő. Esetemben lehetséges félévkor az átjelentkezés, és igen, elbírálják (ezért kell a jó átlag). Megérdeklődtem én már ezt a TO-n.
2012. aug. 25. 16:54
 13/16 anonim válasza:

bocsi, most ez egy kicsit off, de hadd kérdezzek már valamit!

én is Debreceni Egyetemről akarok átjelentkezni, (folyamatban van a kérelem elbírálása) csak Miskolcra, most év elejétől. nekem már vannak lezárt féléveim, tehát ez nem probléma.

Te költségesről mész költségesre?

Mert nekem azt mondták, hogy a DE nem adja át az állami finanszírozást más egyetemnek, így csak költséges képzésre mehetek át.. igaz, ezt még csak az ME mondta, de állítólag ez a gyakorlat és nálunk nem nézik egyáltalán az átlagot.

Neked átadják a finanszírozást?

2012. aug. 25. 18:28
 14/16 anonim válasza:
OFF: a 8as válaszon mégis mi a jó ég volt ennyire haszontalan? Ha a kérdező elárulja, hogy milyen szakra jelentkezett, mindjárt könnyebb válaszolni a kérdésére...
2012. aug. 26. 22:06
 15/16 A kérdező kommentje:
13-as válaszoló! Én erről még nem hallottam, hogy a DE csak költségesre adja át a tanulóit, ezért ma bementem az illetékeshez, és megkérdeztem. Az ügyintéző hölgy ezen nagyon csodálkozott, és azt mondta, hogy nem igaz, a Debreceni Egyetem semmilyen akadályt nem gördít azok a hallgatók elé, akik át szeretnének menni másik felsőoktatási intézménybe. A képzés finanszírozási formájáról az adott egyetem dönt, attól függően, hogy van-e államilag támogatott hely az adott szakon, vagy csak költségtérítéses.
2012. aug. 29. 16:10
 16/16 anonim válasza:
Köszi, hogy megkérdezted!! :) Idő közben megoldódott az ügyem, csak egy telefonomba került és kiderült, hogy tényleg ilyen egyszerű. A Debreceni Egyetemen tényleg jól működik az ügyintézés! A két suli már felvette egymással a kapcsolatot, úgyhogy hamarosan be is iratkozhatok! :) :)
2012. aug. 31. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!