Szidott már meg, tolt már le a főnököd? Miért? Milyen érzés volt benned később e miatt?
Ma is :-( Teljesen igazságtalanul, rohadtul érzem magam utána, mert nem tehetek arról, amiért letolt. Rendszeresen ezt csinálja, ha meg próbálok védekezni, akkor azt mondja "nem érdekel a magyarázkodás".
Ezek után pedig 2 perc múlva dícsér a kolléganőmnek, hogy milyen ügyes, talpraesett vagyok.
Néha komolyan az az érzésem, hogy tudathasadása van.
Ja, és úgy érzem magam, mint egy 10 éves kisgyerek, akit leszidott az anyukája :-(
Ma reggel alig teszem le a táskám mikor bejövök a munkahelyemre,beront a főnököm,és egyből letol. A magyarázkodásom persze,meg sem hallgatná,mert belémfolytja a szót,ő gyorsan,határozottan,sértőn elmondja amit akar,és kisiet a szobából.
És persze aztán akárhányszor bejön,nem szól az emberhez,flegma,és húzgállja a szemét,száját.
A kolléganőm meg persze csendben ül,nem szól az eset után sem semmit,nekem meg elégé kínos volt a helyzet.Legalább hívna be magához,és tolna le ott négyszemközt,nem pedig mások előtt.
Kúrvára ki van a nem létező tököm is már vele,mióta később járok be dolgozni,mert nem jön korábban buszom a tanítási szünet miatt,azóta ilyen velem.Lényegében nem ő a munkáltatóm,de ő felel a munkámért.
És a munkáltatómnak jeleztem a későbbi érkezést a munkahelyemre,valójában a munkáltatóm a főnököm.
A nőci aki letolt(felettesem inkább).
És neki nem szóltam a későbbi bejárásról,mert múltkor mikor szabira mentem,bementem hozzá is és jeleztem neki,hogy elmennék szabira,és akkor is lekezelően mondta,hogy őt nem érdekli,nem ő a munkáltatóm neki ne mondjam.
És ezért nem szóltam neki erről.
Ma reggel nekem áll:"Hogy nem végzem rendesen a munkám,mindenért figyelmeztetnie kell.Holott nem így van.De ugye a magyarázatom nem érdekli."
Én vagyok a legfiatalabb a munkahelyen,más mindenki már itt dolgozik több mint 10 éve,én nemrég kerültem ide lassan 2 éve lesz.
De úgy bánnak velem mint egy dedóssal,és a legrosszabb az,hogy nem avatnak be mindenbe.Mondja ma reggel a nőci nekem,hogy ha ennyire nem vagyok képes,hogy elvégezzem a munkám,akkor nem ad nekem munkát,mindent elvesz tőlem,felőle bejárhatok,de nem lesz mit csinálnom.
Mondanom sem kell,milyen megalázó volt ezt a nagyképű,lekezelő nőt hallgatnom.
És NEM volt igaza!
A hozzáállásotok nem túl jó olyan szempontból, hogy a főnök/felettes felé nem szabad érzelmeket kimutatni. Kérdező: nagyon rosszul tetted, hogy nem szóltál a később érkezésről. Akármilyen sértőnek is vetted a múltkori beszólását, akkor is ő a felettesed és ha te nem mutatsz tiszteletet felé, soha nem fog téged emberszámba venni. Ha jóban akarsz lenni a felettessel, azt kell éreztetned vele, hogy ő egy fontos ember, akinek adsz a véleményére, szakmai tudására. Azzal, hogy te nem avattad be a később érkezésbe, azt kommunikáltad, hogy nem tartod magad vele egy csapatba tartozónak. Nem csoda, ha kiakadt rád. Szerintem próbáld valamivel kiengesztelni, mert így egyre rosszabb lesz a légkör köztetek.
(Félreértések elkerülése végett: egyikőtöket se ismerlek és fogalmam sincs kinek van igaza a vitátokban, de ez az ésszerű eljárás minden főnökkel, felettessel, problémás kollégával szemben, ha nyugtot szeretnél)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!