Hát nem tudom, mai világban igazán nem jó semmilyen szakma, mindenütt nagy a baj
2012. aug. 10. 20:36
2/9 anonim válasza:
Vadgazda? :D Jónak jó szakma, az hogy megéri e ennek tanulni az kérdéses. Én nem ezt tanulom, de sok olyat ismerek, aki igen. Lényegében erdőről, vadakról, madarakról, halakról, vadászatról, fegyverekről stb tanulnak főleg. Többnyire gondolom vadásztársaságok, nemzeti parkok, állatkertek alkalmazzák őket. Msc-re mehetnek természetvédőnek. Én anno azért nem ezt a két szakot választottam mert nem láttam jövőjét, pedig egy gyönyörű szakma mindkettő. Van lőgyakorlatuk is:) Ha van valami ilyen helyen ismerősöd, akkor van értelme. Főleg ha nem egy beton dzsungelben élsz. Sajnos a legtöbb agráros és természetvédős hely is ugyancsak protekciós. Akik pl bekerülnek a felügyelőségbe nagyon jól keresnek, de hát oda is elég kemény bejutni. Ez van jelenleg. De pl a jó múltkor volt egy fickó a tvben, aki vadgazda végzettségű volt és dubaiban madarász lett a hercegnél talán. Hát én ennyit tudok erről a szakról. Talán egy év múlva többet is:) Ha csak ide vettek fel, és ha szerencséd van és akarsz is átengednek termvédre.
2012. aug. 10. 20:37
3/9 anonim válasza:
Számlálja a vadat, számon tartja a populációt, kilövi az erdőbe tévedő kutyát/macskát (vagy begyüjti, ha lehetséges) és beteg állatokat, etet, karbantartja a terptárgyakat, vadkerítéseket, esetenként a külföldieknek szervez vadászatot.
Ja, és mindegyik kap egy pickupot, de minimum egy Nivát - anélkül én még nem is láttam vadgazdát. Azt nem tudom hogy keres (mondjuk biztos nem rosszul), de szerintem itt nem is a kereset a lényeg, mert ehhez hasonló munka kevés van - szabadon járhatsz-kelhetsz az erdőn, te vagy a "főnök", friss levegő, lángos-bambi, ami kell.
2012. aug. 10. 21:54
4/9 A kérdező kommentje:
Ezek alapján nagyon megtetszett a szakma. Mindenképp szeretnék állatokkal természettel fogalkozni. Igazából a kereset nem elsődleges. Inkább keresek 100-120-at és szeressem azt csinálni amiért pénzt kapok, mint egy irodába ülök 150-160-ért amit ki nem állnék.
2012. aug. 10. 22:18
5/9 anonim válasza:
"Ja, és mindegyik kap egy pickupot, de minimum egy Nivát"
Ööö, nem kap, hanem kötelező venniük. Hogy miből az már az ő gondjuk. Valaki kigazdálkodja magának, valakinek tényleg megveszi a vadásztársaság ha el vannak eresztve anyagilag, de szerintem ez a ritkább. Most nyáron voltam gyakorlaton, ott a helyi vadgazda minimálbért keres és saját maga fizette a terepjáróját.
Amúgy szép szakma, aki szereti az állatokat meg a természetet annak bejön. Én lány révén, az erdőjárkálás helyett inkább az állatgondozás felé hajlok. Vadasparkban vagy állatkertben szeretnék majd dolgozni.
2012. aug. 15. 14:14
6/9 anonim válasza:
A 2. vagyok. Egyik csoporttársam apukája vadász. Kicsit télen húzós, de elvannak. Viszont az orvvadászokkal vannak gondok. Az tuti hogy kell hozzá egy szemléletmód. Évfolyamtársaim, akik vadgazdák a 2. félév után szinte csak zöldben jártak :D Fura, pedig nem kötelező, de rájuk ilyen hatással volt. A tárgyaidat elméletileg megnézheted a kar honlapján. Az is sejtet valamit:)
2012. aug. 18. 15:45
7/9 anonim válasza:
Gyönyörű szakma. Én is ezt fogom tanulni, csak előtte befejezem a villamosmérnökit. Sajnos engedtem a szülői nyomásnak és elmentem egy "jó" szakmát tanulni, amivel jól lehet keresni nagyon, csak éppen minden percét gyűlölöm, amikor foglalkoznom kell vele. Ha rám hallgatsz bele vágsz. Ez nem egy munka, hanem életforma. :)
2017. jan. 23. 11:37
8/9 anonim válasza:
elnézést hogy nem a kérdésre válaszolok, hanem én is kérdezek..
szeretnék énis vadgazda mérnöknek tanulni, de nem tudom hogy alkalmas lennék e rá, először is lány vagyok másodszor pedig nagyon alacsony és vékony, így nem tudom hogy pl lövészetet tudnám e teljesíteni, vagy hogy komolyan vennének e, pedig nagyon szeretném ezt tanulni, nagyon szeretem a természetet és az állatokat is. Szeretném megóvni amit még lehet, de félek nem vennének komolyan vagy nem bírnám fizikailag, bár a kicsi a bors de erős mondás illik rám :):)
szerintetek jogosak a félelmeim? vagy ez nem is igazán számít?
köszönöm a választ előre is
2017. jan. 23. 22:19
9/9 hikb válasza:
kedves 8-as válaszoló! Tudom, hogy nem mostani kérdés volt, de ha esetleg erre jársz, kiváncsi lennék, hogy végül vadgazda mérnöknek tanultál-e?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!