Szerintetek adjak anyámnak a fizetésemből? (én vállaltam el az ő munkáját több lennt)
Anyámnak egyszerre 2 munkalehetőség is adódott, és az újabbat akarta elvállalni, ezért a régi helyére engem a főnökasszony felvett. Viszont neki még az új helyen most sem indult be a munka és lehet fel sem veszik, csak telnek neki a hetek és a cég nem szól vissza, vagyis visszaszól hogy még várjon...
Én meg már az első fizetésemet várom. Munkából hazajövet folyton be kell neki számolnom, hogy aznap mit csináltam, ki volt bennt stb, mert ő ismeri a kollégáimat.
Anyám a függőben lévő munkját igazából el sem akarja vállalni, mert azt mondja, hogy neki nem fog menni, nem tud beletanulni. (az én munkámat, ami korábban az övé lett volna, erre is azt mondta, hogy ő ezt nem fogja tudni csinálni úgysem. ) Én ismerem anyám képességeit, és tényleg nem tudná csinálni azt amit most én csinálok.
Mindennap kérdezgeti mikor lesz fizetésem mennyit kapok stb. Anyám az utóbbi 14 éveben kb 2.5 évet dolgozott, minden munkalehetőségtől visszalépett, azzal a kifogással, hogy neki az nem fog menni!
Apám tartja így el az egész családot!
Nekem ez az első munkám, ez az első fizetésem, de anyám el akarja kérni a felét! kb 35 ezret.
Tudja anyám, hogy pár hónap, talán 3 és elköltözök itthonról úgy is a páromhoz! Párom lakást vesz. Már folyamatban van és "csak" festeni kell és berendezni. A helyett hogy segítene engem az alatt a 3 hónap alatt azzal, hogy nem kér el majd 115 e ft-ot, nem érdeki hogy mi a párommal miből veszünk majd széket vagy asztalt. Anyám olyan kijelentéseket tesz, hogy majd vegyen meg Ákos mindent, ő jól keres stb. Nekem van egy kis félretett pénzem amiről anyám nem tud, ez elég ahhoz hogy a hálószobánkat berendezzem. De nem akarok úgy összeköltözni párommal hogy én nem veszek semmit!
Egész életemben nem kaptam semmit anyáméktól. A mai napig nincsenek normális dolgaim! Ezzel szemben a testvérem, aki 13 éves, új laptopja van, plazma led tv-je!!!! telefonja mindene!!
Apám részegen jár be dolgozni, tuti ki fogják még az éven rúgni! Már nem egyszer küldték haza! Apám olyan buta és részeg, hogy még most sem érti hogy hova megyek reggel? Megkérdezi hova mész? Mondom dolgozni. Erre ő, hol dolgozol te és mióta?
Hát úgy fogok itthonról elmenekülni hogy soha nem nézek vissza! Ne tudjátok meg milyen itthon az életem!
Kicsit lelkiismeret furdalásom van, hogy anyám átadta nekem a munkáját, de tudom nagyon jól és más is, még családtagok is, hogy anyám soha sehol nem maradt meg fél évnél tovább.
Most mit csináljak?
Mondtam neki hogy szeretnék majd pár dolgot venni párommal! Nem az a fajta nő vagyok, aki minden pénzét szétszórja hül*eségekre és nem is leszek!
De így, kevés pénzből ? Soha nem lesz semmim!!
Anyám meg azt mondja, hogy nyugodtan maradjak még otthon. (ja és majd kb 1 év múlva már tényleg nyugtatót fogok szedni, mert őrület amit itthon folyik de nem írok már többet így is hosszú)
Én sem adnék neki! Főleg, ha te sem kaptál semmit tőlük!
Le lehet pontozni.
Nagyon jó lenne ha folytatná.
Mert apám helyében én és szerintem más sem hagyná, hogy otthon üljön 10 évig..
Apám beleszakad a fizikai munkába, anyámat meg dícsérgetik a barátnői, hogy milyen jól tartja magát, a testvéremnek nézték őt már nem egyszer.
A rokonaink meg azt mondják róla, hogy neki a világ minden pénze is kevés volna!
Természetesen ne adj anyádnak a fizetésedből!
Mondd meg neki, hogy az is elég gond neked, hogy a pároddal közös életetek elkezdésében nem tudnak anyagilag támogatni, így sajnos a srác felé kiszolgáltatott leszel. Ezért szükséged van arra, hogy egy kis megtakarítást felhalmozz.
Szerintem meg egy jelképes összeggel támogatni kellene a családi kasszát, ha nem Te főzöl/mosol magadra a saját pénzedből. 10-20000 Forint maximum, de többet semmiképp.
Sok sikert a pároddal az új élethez, jó, hogy kiszakadsz ebből a közegből!
Én igazából nem értem, amikor a fiatalok ki vannak azon akadva, hogy a fizetésükből a szülők kérni akarnak, mert azért ők dolgoztak meg. Szerinted az évek során egy átlag keresetű párnak mennyi zsebpénze marad, miután kifizette a rezsit, meg a kaját? Elmondanám, hogy 2 gyerekem van, a férjem is dolgozik, meg én is, de meg kell gondolnom, hogy vegyek-e magamnak egy új ruhát.
Te mit szóltál volna, hogy pl. anyukád bejelenti, hogy ad a fizetéséből 15 e Ft-ot a közösbe, mert a többi az övé? Aztán 1 hét múlva már nincs kenyér otthon, meg kikapcsolják a fűtést?!
Értem én, hogy félre szeretnél tenni, de amíg otthon laksz, és van kereseted kötelességed beszállni a közös költségekbe. Ha a pénz fele megmarad neked, még jól jártál, hidd el, ha saját lakásod lesz, nem marad a fele zsebpénznek, még elég sem lesz.
Na, most lehet lepontozni!
Na, meg az meg nem igaz, hogy nem kaptál semmit tőlük, mert volt hol lakni, meg volt kajád, meg azért nem pucéran jártál, ugye? Azt ki fizette? Azt hiszed az ingyen volt?
Értem én, hogy fáj, hogy a testvéred több dolgot kapott, én is ebben a cipőben járok, de nálunk még a hideg víz is pénzbe kerül.
Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!