Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sima érettségivel, protekció...

Sima érettségivel, protekció nélkül lehet valaki titkárnő?

Figyelt kérdés
Szerintem az ilyen egyszerűbb szakmát/szakot felesleges 2 évig tanulni. Két munkahelyem volt eddig, de egyiknek se volt köze az irodai munkához. Jó nyelvtudással lehet esélyem ?
2012. aug. 7. 21:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Némi szerencse sem árthat hozzá... Kapásból 6-8 diplomás munkanélküli ismerőst tudnék felsorolni.
2012. aug. 7. 22:06
 2/5 A kérdező kommentje:
Én ismerőseim között is van egy pár... :( Sajnos még a szakmásoknak se megy. Köszönöm a választ, bízok benne, hogy találok valamit :)
2012. aug. 7. 22:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Előny lenne egy biztos számítógép ismeret, szövegszerkesztő használat, gépírás tudás, esetleg tanfolyamok elvégzése.
2012. aug. 8. 08:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha tényleg jó és tárgyalóképes a nyelvtudásod, akkor olyan helyekre pályázz, ahol erre aktívan szükség van. Életrajzba/motivációs levélbe meg írhatnál olyanokat, hogy habár eddig nem ilyen területen dolgoztál, de szeretnéd ezt is kipróbálni, gyorsan tanulsz, jó a kommunikációs és problémamegoldó képességed ezért úgy gondolod gyorsan tudnál alkalmazkodni és rutinossá válni az új munkakörben. Első helyen emeld ki a nyelvtudásodat is. Emellé csatolsz egy csini, kosztümös fényképet és szerintem így arra már van esélyed, hogy legalább behívjanak, személyesen meg már könnyebb meggyőzni a munkáltatót ha tényleg alkalmas vagy az irodai munkára.
2012. aug. 8. 19:52
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Egy jó darabig Angliában éltem ezért bízok a tudásomban :)Számítógépekhez értek, én már azt a generációt képviselem amely ebbe született. A külsőm úgy hiszem megfelelne, viszont eléggé zárkózott és izgulós vagyok. Ez hátrány lehet ? Jól kommunikálok és nem szituációktól tartok, inkább azzal van baj, hogy nagyon nehezen oldódok fel és nem vagyok valami közvetlen ember. Persze, idővel sikerülne magamat adni, de félek, hogy majd nem kapok esélyt se mert nem lesz jó az első benyomás.

Hát mindegy, elkezdtem keresni munkát és képzést. Úgy tűnik lehetőség az van bőven, legalábbis a környékünkön.

2012. aug. 8. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!