Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres a TESCOban egy pék?

Mennyit keres a TESCOban egy pék?

Figyelt kérdés
2009. júl. 16. 20:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Attól is függ, hogy Budapesten vagy más városban szeretne elhelyezkedni a tesód.

Mert nem egységes a fizu!Budapesten a "legjobb" ,de itt is csak Budán, Pesten már más a bér. Más városban meg még a pesti bérnél is kevesebb.

Én Budán dolgoztam dagasztóként, 146ezer volt a bruttóm, adójóváírást nem kértem, így 97ezer volt átlagban nettóban.De attól is függ mennyi a délutános ill. az éjszakai pótlék. A táblás és a kemencés bér pedig ennél kevesebb, mivel még ezeket is megkülönböztetik.

2009. aug. 6. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 A kérdező kommentje:
Hát ez elég elszomorító, de azért köszi az infót. (Csongrád megyéről van szó.)
2009. aug. 7. 08:09
 13/15 anonim válasza:
100%

Hali!

A tesco-s fizetések régiónként változnak. Én az északdunántúli régióban dolgozok. A pékségen belül 3 kategória van: dagasztó(br.135e),kemencés(br.105e),táblás(br.105e). Én kemencés vagyok és soha nem értettem, hogy a táblások miért kapnak ugyanannyit mint a kemencés, hiszen az összes pékségben a táblások munkája a legkönyebb. Nálunk az a szokás alakult ki, hogy a kemencés amikor ráér odamegy segíteni a táblásoknak. Hozzátenném nálunk nagyon trehány munkát végeznek, nem tudom máshol hogy van de akinek nem inge ne vegye magára. Ráadásul a felelősség is nagyobb, mert ha esetleg a dagasztó kihagyja az élesztőt, vagy a táblás ront el valamit azt még lehet korrigálni, de ha én elfelejtek rágőzölni az már javíthatatlan. Márpedig előfordul mert 2 forgóállványos és 1 nem kicsi etázs kemencére kell figyelnem. A megmaradt árut nem égetjük el, régen nagy kukáskonténerbe gyűjtöttük az udvaron a többi osztály selejtjével együtt, ezt nemrég leváltotta egy nagy tömörítő. Én sem értek egyet a módszerrel, a szerencsétlen hajléktalanoknak simán oda lehetne adni, de a tesco inkább kidobatja. Gratulálok az eszükhöz. Volt egy idő mikor az állatkertbe vitték a pékség és a zöldség osztály selejtjét, de az uniós előírások ezt lehetetlenné teszik.


A pékárukban valóban van adalékanyag, ez a következőket tartalmazza: pl kenyéradalék: só, lisztjavító(amit minden pékségben használnak),és néhány emulgeáló anyag. Az adalékanyag összetevőit előírt arányban tartalmazza, a sóra feltétlenül szükség van és a lisztjavítóra is,a többit kis mennyiségben tartalmazza. Ezt csak azért találták ki mert így nem felejtjük ki az alapanyagokat. Mellesleg 5% jár a tésztába lisztre számítva. 80 kg kenyérhez kell kb 55kg liszt ehhez ~2kg adalék jár, ~32 liter víz, 1,5-2 kg élesztő és fél kiló ipari kovász. Tehát tévhit miszerint a teszkós kenyér bármivel rosszabb lenne a többi kenyérnél és hogy a nagy része nem is liszt.

2010. ápr. 8. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:

Kedves előttem szóló sorstárs!

Nálunk már régóta nincsen olyan, hogy kemencés meg táblás.:) Csak dagasztó és táblás. most már lassan csak dagasztó, ja és még eladónk sincsen. Én dagasztó vagyok, sokszor egyedül visszük a műszakot, mert mindenki csak menekül, mert az elvárás az megvan, csak éppen az emberek és a körülmények nincsenek előteremtve hozzá. Durva az, amikor reggelre mindent csinálj meg, még fánkot is sütögess, meg zacskózz, ha nem végeztél, elvárják, hogy a szünet nélküli robot után még maradj túlórába, hogy ami esetleg elmaradt, csináld meg, mert különben fegyelmit adnak, meg te leszel a legsz@rabb munkás. Szánalom! Csak éppen az a baj, hogy a mai világban még ezt is el kell tűrni, ha nem akarunk munkanélkülin tengődni...

2011. máj. 8. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim válasza:

2010-04-08 13:20 vagyok.

Egyetértek, nálunk is egyre gyakoribb az 1-2 emberes műszak, eladó nélkül. Még annyit hozzátennék,hogy napközben a saját melód elvégzése után/mellett még vigyed ki az árut, menj kiszolgálni a cukrászpultba. Főleg délután, mert a 4 cukrászt gondolom elég nehéz elosztani 3 műszakra és délután nincs de ha lenne is akkor sincs túl sok dolguk mégis ránk hárítják a felelősséget holott közünk nincs a sz@rjukhoz. És ki ne hagyjam, ezek után még el kell viselni a bunkó vásárlókat(tisztelet a kivételnek), mert mivel ők szarták a spanyol viaszt, neked ki kell nyalni a hátsójukat. Ők ezt el is várják és ha nem úgy történik hangot adnak a nem tetszésüknek,a vezetőség meg még adja alájuk a lovat.

2011. máj. 13. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!