A cégek miért nem engedik a dolgozókat otthonról dolgozni?
Amennyiben a kapcsolattartás könnyen megoldható, és tényleg a munka mennyisége számít, akkor valóban nem szükséges a kontroll és a bejárás.
Ilyen esetben a cégek akarják, hogy otthonról dolgozz az általad elmondottak miatt.
Már csak azt nem értem, hogy miért mondod, hogy nem akarják.
Az otthoni munka csak erős akaratú embereknek való, mert ugye otthon ott a sok csábítás, hogy mindent csinálj csak ne dolgozz és szerintem emiatt a legtöbb cég max akkor bíz meg ilyennel valakit ha nagyon megbízik benne, hogy otthonról is rendesen fog dolgozni. És a legtöbb ember még a munkahelyén is szeret lazsálni, képzelheted mi lenne velük otthon...
Másrészt azt olvastam egyszer, hogy az ember lelkének is jót tesz, ha naponta "bebumlizik az irodába" és más környezetben, emberek között van, tud kommunikálni stb. Otthonról való munka kicsit bepunnyaszt.
Én dolgoztam otthonról irodai feladatokat egy ideig és elég uncsi volt. Hiába, hogy itthon nézhettem a TV-t, hallgathattam a rádiót munka közben, valahogy mégis unalmasabb volt, mint amikor az irodába voltam. Meg az a paradoxon is igaz egyébként, hogy így még kevesebb a szabadidőd. Ugyanis itthon mindig van valami ami eltereli az ember figyelmét: jaj csöngettek, jaj telefon, jaj ugatnak a kutyák, üvöltenek a gyerekek, zajonganak a szomszédok, jaj megfőzöm az ebédet, jaj berakom a szennyest a mosógépbe, jaj segítek a gyereknek a háziban. És mivel nem tudsz folyton koncentrálni, hanem meg-meg szakítod a munkát, sokkal lassabban megy az egész, így több óra ugyanaz a munka. Szóval nekem nem jött ez be annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!