Milyen lehetőségeim vannak, ha nem fizettek ki a munkahelyemen?
Sajnos ez veszett fejsze. Tanulópénznek jó volt, SOHA ne vállalj el olyan munkát, ahol nincs szerződés. Inkább lépj túl rajta, és keress egy normális munkahelyet.
Sajnálom.
Szia!
A Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőségnél kell bejelenteni, és megbüntetik őket. Talán változott a nevük, de biztos benne van a munkaügyi és a főfelügyelőség.
Asztalborogatás, munkaügyi főfelügyelőség és nav (volt apeh) emlegetése... Ha kellő határozottságot tudsz mutatni, kis szerencsével helyből kifizetnek.
Ha nem, és meg akarod szívatni a munkaadót, akkor először a munkaügyi főfelügyelőség helyi kirendeltségén kezdd, ott majd elmondják a "mit-hogyan" c. mókát. Mellesleg felnyomhatod a munkaadót a NAV-nál is, mivel bejelentés nélkül akart foglalkoztatni.
Ha belevágsz, akkor iszonyat károkat tudsz okozni a cégnek, így ha van egy csöpp eszük, inkább lezárják a dolgot a kifizetéseddel..
Nem mellesleg 15 órára nem is lehet 4 E Ft-ban megállapodni, mert a minimálbér és a műszakpótlék ennél jóval több. Valamint szerintem 2 munkanap közt is a kötelező pihenőidő több, mint 9 óra 2 műszak után!
Nálunk a portások 24-órázni szoktak, utána 48 óra (néhol 72 óra) pihenőidejük van.
"Engem pedig elküldtek fizetés nélkül, azt mondván: engem nem ismernek, sosem jártam ott, sosem ismertem őket."
igen, ezt szokták csinálni, de szerencsére nem olyan könnyű az ilyesmit letagadni :-)
pultoztál, szem előtt voltál, keress tanúkat, akik igazolják, hogy ott dolgoztál
asztalborítás sem rossz ötlet (na jó, törni nem kell, de 10 centiről nyugodtan ordíthatsz a tulaj arcába :D)
mellesleg NAV és munkaügy, csak hogy érezze a főnök a törődést ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!