Attól függ hol és mit.
Egy ismerősöm ismerőse pl. moziban dolgozott (filmek után takarított) és nem engedték neki, hogy leüljön pihenni, wc-re se nagyon engedték el, és amikor nem volt semmi dolga, akkor is ott kellett állni a terem mellett a film végéig. Ráadásul emberhez nem méltó módon beszéltek vele a felettesei.
Nem diák melóba mennék hanem teljes munka időben.
Elvileg 100-120at keresnék, mekiben 70-80akat keresnek.
Van akim ott dolgozik és ő is filmezget okosba.Nincsenek managerek, csak műszakvezetők.
Habár több éves kérdés, de hátha eltalál ide más érdeklődő is.
Én spec moziban dolgoztam, 2 kemény hónapot. Pörgős meló volt, azt meg kell hagyni. Termek jönnek mennek! Helyben kell lenni nagyon! Volt viszont olyan is, hogy két terem felszabadulása között telt el egy, vagy másfél óra. Ahogy olyan is, hogy 5 perced van kitakarítani egyet, míg már menne be a következő, ami szintén nincs kitakarítva. Ez nagyon vetítési terv függő. De ha épp nem volt sürgető dolgunk, ( WC ellenőrzés, takarítás az előtérben vagy folyosón ) akkor éppenséggel bementünk filmezni. Nem ajánlatos beülni fél órára és eltűnni, mert nem teszed zsebre azt, amit a műszakvezetődtől kapsz. A munkaköröd lehet jegyszedő, takarító, töltős ( Popcorn és Nachos töltés, meg persze kipakolás a büfébe ) vagy épp pénztáros.
Én élveztem, mert nehéz unatkozni! A társaság jó és a műszakvezető sem feltétlen rossz!
Azért gondoljunk bele, hogy ha egy műszakvezető pöröl valamiért, akkor az lehet nem épp véletlen. Elvégre ez egy Mozi, napi több ezer látogatóval.:)
Bár a kérdés régi, hátha még valakit érdekel a dolog.
Én moziban dolgozom jegykezelőként, és viccesnek találom, amikor az emberek olyanokat mondanak, hogy "azért kapsz pénzt, hogy jegyeket tépkedj?".. Ezt nyilván csak olyanok mondják, akik soha nem dolgoztak még ott, mivel kívülről kicsit egyszerűbbnek tűnik a dolog, mint amennyire összetett valójában. A jegykezelő műszakjából csupán 1-1,5 óra a "jegytépkedés" (ami közben mellesleg termeket osztasz be, kezeled a bunkóbb, és kötekedő nézők problémáit és a többi....). Abba nem gondolnak bele sokan, hogy kik takarítják a termeket, kik ügyelnek arra, hogy minden időben, jól induljon, ki intézi el, ha bármi gond van a filmmel? A másfél óránkénti hőmérséklet mérésről és a szemüvegezésről nem is beszélve, plusz ugye mosdók ellenőrzése. És rengeteg apróság, ami még a munkakörünkbe tartozik. Ezek után persze rajtunk csattan minden a nézők részéről, ha épp egy papírfecni a teremben maradt, vagy nem tetszett a film, esetleg fázott, mert pólóban ült végig.. Persze minden melónak van hátulütője, itt ez az, meg a pörgés. Szóval bárki bárhogy gondolja, ez pont nem egy egyhelybenállós meló.
Mindenesetre én nagyon szeretem, a csapat nagyon klassz, és a managerek is csak indokolt esetben csesztetik a diákokat, megjegyzem sokszor jogosan. Diákmelónak tökéletes, én csak ajánlani tudom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!