Szeretnék iskola mellet, vagy nyáron önkéntesként dolgozni, állatmenhelyen, öregek otthonában, stb. stb. Dolgozhatok? 12/l
iskola mellett: csepel, erzsébet közelében
nyáron: Szigethalom közelében amit elérek biciklivel (nem 5-6 km re gondoltam...)
Nem. A korhatár munkára a jelenleg hatályos jogszabály szerint: nyári munkát (tanidőn kívül) az vállalhat, aki betöltötte a 15. életévét, szülői beleegyezés szükséges.
iskola mellett (tanidőn belül) az dolgozhat, aki betöltötte a 16. életévét, akkor is maximum heti 20 órát.
A másik: Ha így állsz hozzá, hogy nem 5-6 km-re gondoltál, mégis mit vársz? Az távolság? Főleg biciklivel...az semmi. Én anno napi 9 kilométert gyalogoltam, 4 forintos órabérért (nem ma volt)...és a szemem se rezzent. Ha lett volna egy biciklim, és odébb 20 km-rel nem 4, hanem 6 forintot adtak volna, akkor az lett volna a munkám. Fölösleges ilyen kis dolgokon problémáznod.
3 év múlva nyáron dolgozhatsz!!
első: itt önkénteskedésről van szó, nem munkáról..
szerintem önkéntesként dolgozhatsz, de erről érdeklődj a közeledben lévő ilyen intézményeknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!