Mi van a munkáltatókkal, hogy egyre több az indulatos álláshirdetés?
" Ne dohányozz, és beszélj"
" Megfigyelem"
" Dolgozni akaró, és tudó"
" Kíméljenek"
Egyre több ilyen olvasható a hirdetésekben, még embere sincs, de már lekezelő...
Szerintetek?
Sajnos nem "csak" a hirdetésben tudnak lekezelőek lenni.
Ma voltam egy interjún...siralmas volt.
Én elhiszem, hogy 20 évesen nagyon okos, sokat tud... elhiszek neki mindent. De hogy milyen stílusban beszélt velem. Legalább a koromat tisztelné egyik-másik... már-már anyja lehetnék.
És sajnos azért ilyenek, mert megtehetik. Egy állásra többen jelentkeznek, mint hinnéd. és van miből válogatnia.
Erre csak egy idézetet írnék..
"Még kér a nép, most adjatok neki"
Van olyan eset is, amikor a munkáltatónak is van rossz tapasztalata:
Ez szerintem semmi ahhoz képest, amint a munkakeresők produkálnak a különféle színvonalas, ingyenes hirdetőoldalakon.
Különösen az apród.hu érne meg egy HR-tanulmányt...
A sok agyoniskolázott ember beírja, hogy
"munkát keresek sűrgőssen" --- előbb magyarul kéne megtanulni!
"bármit elvállalok" = nem értek semmihez...
"nagyon nehéz a megélhetés" --- pont leszarja a munkáltató, hogyan élsz meg, sajnálatból nem fog felvenni!
"Ausztriába mennék, nyelvet nem beszélek" ---no comment...
A bármit elvállalok az miért = a nem értek semmihezzel?
egy hr- es vagy munkaügyis mihez ért? mert a kiválasztáshoz egyik se, garancia sincs a munkájukra, hogy akit kiválasztgatnak az majd beválik, akkor meg mi szükség az egész hajcihőre?
A legtöbb munkát pedig egy óvodás is meg tud csinálni, vagy bele tud tanulni!
Nem HR es felhajtás kellene, hanem 2 hetes ingyenes betanulóprogram a végén vizsgával negyed fizetésért!
Csakhát a statisztikai adatgyüjtésért meg elemzési eredményekért is valaki sokat fizet, másvalakik meg jól keresnek vele.
Mert értelemszerűen hova megy a burzsuly gyárat építeni?
Oda ahola legolcsóbba munkaerő, és a legtöbb a nyomorult.
ennek felderítéséhez meg naprakész adatok, és piaci elemzés kell..
ja és szrok az írásra a gondolataim a helyén vannak!
és a legjobb nyelvészt is szrrá verem sakkba!
Teljesen igazad van. Szerintem a legtöbb helyen felesleges az ilyen többkörös interjúztatás, meg stb....
Sajnos szinte mindenhol elvárják azt, hogy tele legyen az ember a munkakörre jellemző tapasztalattal, még akkor is, amikor úgy adják fel a hirdetést pl. "Tapasztalat nem szükséges, betanítunk..."
Aztán jön a "meséljen 3 percben magáról" és a "beszéljen 5 percen arról, hogy mért is jó a...." és vmi baromság, pl. mért lenne mindenki fegyvert tarthatna....mért jobb a bioalma a rendesnél....mért lenne jó a kötelező egyenruha az iskolákban
Na de én csak egy sima tel. ügyfélszolgálatra jelentkeztem (ami azt jelenti, hogy ügyfél telefonál-kérdez-én meg válaszolok).
De nagyon sok munkakörnél is hasonlóak a feladatok. Egy sörnek szerintem teljesen mindegy, hogy aki kinyitja és kitölti, az tud-e beszélni 5 percben a globális felmelegedésről vagy sem
Na mindegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!