Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Veszélyeztetett terhesnek mi jár?

Veszélyeztetett terhesnek mi jár?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom a bruttó fizetés 60%-ból számolják ki a nettot. Ezen felül jár kb.: 10.000Ft havonta a terhesség 91napja után. Ezen felül mi kérhető még?
2012. júl. 9. 12:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Sok-sok pihenés, semmi más.
2012. júl. 9. 12:30
 2/8 anonim válasza:
67%
Ezt nem értem.Miért járna bármivel is több,mintha nem lennél veszélyeztetett.A 10e az az adókedvezmény,mindenkinek jár.
2012. júl. 9. 12:31
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem úgy gondolom, hogy a veszlyezett terhesnek jár több a simánál, hanem a terhesnek a más táppénzen lévőknél. Mivel valaki megbetegszik, az csak betegség. Míg a kismamának a babaváráskor rengeteg pénzre van szüksége és pont ilyenkor kap kevesebbet. HÁt.... nem is tudom.
2012. júl. 9. 12:43
 4/8 anonim válasza:
78%
Ez meg csak terhesség.De már bocs,miért kéne többet kapni?Az ember spórol arra,hogy babát tudjon vállalni,nem a táppénzből kell bevállalni egy gyereket.
2012. júl. 9. 12:49
 5/8 A kérdező kommentje:
Ha nem tudsz normális választ írni, akkor minek írsz???
2012. júl. 9. 12:58
 6/8 anonim válasza:
100%
A betegség is sok pénzbe kerül sokszor.Szerintem normális választ írtam,de te azt akarod hallani,hogy milyen szar már,hogy nem adnak még több pénzt.Ez van.Hátha kapsz normális válaszokat is.
2012. júl. 9. 13:25
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Tisztázzuk! A terhes táppénz ugyan annyi mint a sima táppénz,semmivel sem kapsz többet,én sem kaptam többet,de hál'istennek csak az utolsó hónapban voltam táppénzen,addig végig dolgoztam 2 műszakban.Nem 10eFT jár a terhesség 91.napja után,hanem a magzatra is meg lehet igényelni a családi adókedvezményt,amelynek maximuma 1 magzat/gyerek esetén a 10eFt.

Terhesként csak akkor mehetsz táppénzre,ha az orvos mint veszélyeztetett terhes ír ki,akár az vagy akár nem.Ergo semmi nem jár pluszba csak mert valaki terhes.

2012. júl. 9. 14:53
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Semmi. A veszélyeztetett terhesség miatt kapott táppénz és a betegség miatt kapott táppénz nem különbözik egymástól. Vagy 50, vagy 60%, és ennyi.

Akkor sem kapsz több pénzt, ha nem vagy veszélyeztetett, csak mert babát vársz. A keresőképtelenségre járó keresetpótló ellátás esetén meg nincs diszkrimináció. A babának gy is úgy is megvennél mindent, gondolj bele mennyivel rosszabbul jár az, aki beteg lesz, és kénytelen horror összegekért gyógyszert vásárolni jóval kevesebb pénzből. Hiszen a betegséget senki nem tervezi és várja, ellentétben egy babával.

2012. júl. 9. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!