Hogyan adóztatják az alkalmi diákmunkát?
Figyelt kérdés
16 éves diák vagyok. Balatoni büfénél vagyok alkalmi diákmunkásként. Nem tudom, hogy le vagyok-e jelentve. Elméletileg a főnökömmel töltöttünk ki munkaszerződést, de én nem kaptam semmi másolatot, vagy valamit. Azt mondta, h 535 Ft-os órabért, azaz minimálbért kapok bruttóba. Mint kiderült, a nettó 350 Ft/óra. Így kiszámolva 4,5 nap munka alatt kerek 7000 Ft-ot adóztam....Lehetséges ez????? Vagy átbaszott a munkaadóm, és zsebrerakta?????? Segítség, please...2012. júl. 4. 23:05
1/7 anonim válasza:
"átbaszott a munkaadóm?"
Már akkor, amikor nem adott neked másolatot a szerződésből.
2/7 anonim válasza:
lehetséges, ha nem diákmunkaként űzöd, akkor tényleg 350 a nettó, ami nem nagyon éri meg, különben 450 lenne az órabér :/
3/7 anonim válasza:
A diákmunka adómentes. Még kedvezményt is kap a munkáltató. Át lettél vágva mint szar a palánkon.
4/7 anonim válasza:
... azaz csak 16% SZJA lenne, ha diákmunkát csinálnál
(előző voltam)
7/7 anonim válasza:
Hát, mikor én nyomtam még az volt, meg mikor alattam voltak diákok akkor is.
De a többi részét tartom, mert ha az 535-ből kivonom a 16%-át az pont 450.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!