Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha egy munkadíjat 2x utaltak...

Ha egy munkadíjat 2x utaltak nekem át, és hónapokkal később megkeresnek, h fizessem vissza, akkor beperelhetnek, ha nem teszem?

Figyelt kérdés
Én nem tudtam róla, h 2x fizették ki. Pár ezer forintról van szó.
2012. júl. 4. 16:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Elméletileg semmi jogod nincs ahhoz a pénzhez.

Emiatt pedig lehetnek belőle gondok. Viszont az utalási költséget elkérheted tőlük! Azt ki kell fizetniük.

2012. júl. 4. 16:59
 2/10 anonim ***** válasza:
47%
Ha annyira nincs pénzed, hogy pár ezer forintot nem bírsz visszafizetni, inkább itt rimánkodsz kifogásért, akkor kamu, hogy ne vetted volna észre, hogy kétszer kaptad meg a pénzt. Ha meg van elég pénzed, akkor pláne evidens, hogy azonnal fizesd vissza!
2012. júl. 4. 17:45
 3/10 anonim válasza:
tudtommal nem kötelezhetnek rá hogy visszafizesd azt a pénzt, csupán a te jóindulatodon múlik az egész. Az más kérdés hogy a munkahelyed ezt rossz néven veszi, rossz színben tűnsz fel ha nem fizeted vissza, és megpróbálhat tenni ellened, pl valahogy megoldja a kirugásod.
2012. júl. 4. 18:05
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

2: Nem akartam ilyen indulatokat kiváltani! :D

Nem a munkahelyem már (hála az égnek), csak rá voltam szorulva, hogy 3 hónapig 1 biztosítónál rabszolgáskodjak...

Azt pedig, hogy melyikünk az inkorrektebb, sztem ennyi info-ból nem lehet megállapítani. Aki nem tudja, miről beszélek, adjon hálát az égnek, hogy megkímélte őt az ilyen cégektől! Azért kérdeztem, mert én is azt olvastam, hogy nem vagyok köteles visszafizetni.

2012. júl. 4. 20:39
 5/10 anonim ***** válasza:
67%
Köteles vagy vissza fizetni. Még ha az utcán találsz 1 milliót nem jelented be kiderül azt is vissza kell fizetned.
2012. júl. 4. 20:58
 6/10 anonim ***** válasza:

A téves utalást törvényileg köteles vagy visszautalni.

És ez nem peres ügy, hanem rendőrségi, ha nem utalod vissza!

2012. júl. 4. 22:52
 7/10 anonim ***** válasza:

Ez egy baromság amiket az előzőek írtak.

Nem vagy köteles visszautalni!

Bérpapírt nyilván csak egyet írtál alá.

A rendőrség nem foglalkozik iylenekkel, mert tévesen utalni pénzt nem szabálysértés vagy bűncselekmény!

A tévedést még nem bünteti a törvény, max ha másokat veszélyeztet.

2012. júl. 5. 01:00
 8/10 anonim ***** válasza:

# 5/7 Időpont tegnap 20:58

te se vagy 100 as...

Akkor ha én azt vallom magam ellen, hogy Én öltem meg Kennedyt, akkor köteles vagyok sittre menni!

2012. júl. 5. 01:02
 9/10 anonim ***** válasza:

Már hogy a túróba ne lenne köteles visszautalni?! Ne legyetek már ennyire birkák.

"jogalap nélküli gazdagodás" a megnevezés.

2012. júl. 5. 08:16
 10/10 MTomy20 válasza:
2013. máj. 19. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!