Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Beperelhetnek-e a diákmunkában...

Beperelhetnek-e a diákmunkában elvégzett munkámért?

Figyelt kérdés
Diákmunkaszövetkezeten keresztül programozok egy Kft-nek. Még az előző elküldött programozó a főnök kérésére csinált az egyik (levédett nevű) projektnek egy email címet, de a saját nevével tette ezt meg. Miután én a képbe kerültem, a főnök utasítására megváltoztattam ennek az e-mail címnek a jelszavát. A volt programozó most engem akar beperelni mivel elloptam az email-címét, viszont én csak a főnököm utasításai szerint cselekedtem.
2011. dec. 5. 13:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Beperelhetnek, igen, de vidd tanúként a főnököt is, és mondd azt, hogy nem tudtad, hogy az a személyes címe, azt hitted, hogy az a projekthez tartozik.
2011. dec. 5. 13:45
 2/3 anonim ***** válasza:

ha ő elment a cégtől,pláne akkor,ha kirugták(gondolom vagy azért rúgták ki,mert nem voltak vele elégedettek,vagy túl sok volt a bére),akkor az általa a cégnek elvégzett munkákhoz(pláne az e-mail címekhez) tulajdonilag már semmi köze.

Az már egy más dolog,hogy ő az általa elvégzett munkákat,projekteket ő megemlítheti az önéletrajzában hogy ezt és ezt csinálta.

Na várj,de egy kérdés,mivel látom igazán emailcím lopásról van szó: ez vezeteknev.keresztnev@cegneve.xxx volt,vagy projektnev@cegnev.xxx.

Mert ha projektnev volt a címben,akkor a kirugott embernek a projekthez már semmi köze(alapból,mivel a céghez semmi köze hozzá többé),ha pedig a saját nevére kiállított cím volt,akkor azt az ő kirugásakor meg kellett volna szüntetni,és helyette egyet a te nevedre kellett volna kiállítani.

2011. dec. 5. 13:47
 3/3 A kérdező kommentje:

Hát az e-mail cím egy Gmail cím volt projekt@gmail.com, de már voltam bent a munkaszövetkezetben és ott is azt mondták, hogy védve vagyok teljesen. Főleg mert ez előző programozó nem viheti magával a címet, vagy ha igen, akkor jogtalanul használja, a bejegyzett projektnév miatt...

Azt tanácsolták, hogy a főnökkel írjunk egy papírt két tanúval, hogy mindent az ő megbízásából csináltam, és akkor tuti nem köthetnek belém.

2011. dec. 6. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!