Most kezdtem dolgozni életemben elöször pénztárosként és annyira izgulok, hogy nem tudok visszaadni, egyszerűen nem tudom kiszámolni mennyi a visszajáró. Szerintetek nagyon gáz hogy számológépet használok hozzá?
Nem kell ahhoz számológép.
Ha pl. valakinek 1528.- Ft-ot kellene fizetnie, tudod, hogy 8 Ft már nincs, akkor ez esetben 1530.- Ft-ot kérsz.
Ez esetben elkezded szedni a visszajárót a kasszából, közben számolsz: 1530.- hoz 1 db. 20.- Ft-os akkor mondod magadban, hogy ezzel 1550.- + 1 db. 50.- Ft-os, azzal 1600.- + 4 db. 100-as, vagy 2 db. 200-as = 2000.- Ft. És így tovább, attól függően, hogy mekkora bankóval fizetett a vevő.
Vedd elő a saját kis pénzedet otthon, és gyakorold azzal.
Szerintem nem gáz.
Sokkal gázabb, ha elszámolod magad és levonják a fizetésedből. Vagy éppen kevesebbet adsz vissza,és akkor meg a vevő fog "lecsalózni".
Tapasztalatból mondom, mert dolgoztam pénztárban, és nem vagyok gyenge matekból, de sok minden befolyásolhatja az embert ill. terelheti el a figyelmét ( meleg, fáradtság, külső zaj, stb).
A helyedben nem foglalkoznék azzal, ki mit gondol, ez a te felelősséged, senki nem fogja kifizetni helyetted a hiányt, ha tévedsz.
Ha majd belejössz, és úgy érzed, hogy nincs már rá szükséged, ráérsz akkor fejben számolni.
2-es vagyok!
Az általam írt módszert gyakorolhatod olyankor is, amikor te vásárolsz valahol, és neked számolják vissza a visszajárót!
Persze igaza van annak, aki azt mondja, hogy a te zsebed vallja kárát, ha valahol elszámolod magad, tehát ha neked az ad biztonságot, hogy kisgépben visszaszámolsz, akkor tedd azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!