Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most kezdtem dolgozni életembe...

Most kezdtem dolgozni életemben elöször pénztárosként és annyira izgulok, hogy nem tudok visszaadni, egyszerűen nem tudom kiszámolni mennyi a visszajáró. Szerintetek nagyon gáz hogy számológépet használok hozzá?

Figyelt kérdés

2012. júl. 4. 07:06
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
igen, mert így sosem fogod megtanulni.. :(
2012. júl. 4. 07:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ahhoz számológép.

Ha pl. valakinek 1528.- Ft-ot kellene fizetnie, tudod, hogy 8 Ft már nincs, akkor ez esetben 1530.- Ft-ot kérsz.

Ez esetben elkezded szedni a visszajárót a kasszából, közben számolsz: 1530.- hoz 1 db. 20.- Ft-os akkor mondod magadban, hogy ezzel 1550.- + 1 db. 50.- Ft-os, azzal 1600.- + 4 db. 100-as, vagy 2 db. 200-as = 2000.- Ft. És így tovább, attól függően, hogy mekkora bankóval fizetett a vevő.

Vedd elő a saját kis pénzedet otthon, és gyakorold azzal.

2012. júl. 4. 07:22
 3/7 anonim válasza:
100%
Az se mindegy hol dolgozol mert van ahol belehet ütni a pénztárgépbe a kapott pénzösszeget és kiírja mennyit kell visszaadnod :) Ha nem ilyen gép van akkor pedig a 2. hozzászóló által leírt módszer a nyerő :) 22/F
2012. júl. 4. 07:56
 4/7 anonim ***** válasza:
következő gond akkor lesz, amikor adnak egy kétezrest, három kétszázast meg egy ötvenest a fenti összegre.. :-)
2012. júl. 4. 09:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem gáz.

Sokkal gázabb, ha elszámolod magad és levonják a fizetésedből. Vagy éppen kevesebbet adsz vissza,és akkor meg a vevő fog "lecsalózni".

Tapasztalatból mondom, mert dolgoztam pénztárban, és nem vagyok gyenge matekból, de sok minden befolyásolhatja az embert ill. terelheti el a figyelmét ( meleg, fáradtság, külső zaj, stb).

A helyedben nem foglalkoznék azzal, ki mit gondol, ez a te felelősséged, senki nem fogja kifizetni helyetted a hiányt, ha tévedsz.

Ha majd belejössz, és úgy érzed, hogy nincs már rá szükséged, ráérsz akkor fejben számolni.

2012. júl. 4. 10:19
 6/7 anonim ***** válasza:

2-es vagyok!

Az általam írt módszert gyakorolhatod olyankor is, amikor te vásárolsz valahol, és neked számolják vissza a visszajárót!

Persze igaza van annak, aki azt mondja, hogy a te zsebed vallja kárát, ha valahol elszámolod magad, tehát ha neked az ad biztonságot, hogy kisgépben visszaszámolsz, akkor tedd azt.

2012. júl. 4. 10:25
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, azt hiszem használni fogom a számológépet :) biztos ami biztos
2012. júl. 4. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!