Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bérezési igényre mernétek...

Bérezési igényre mernétek sokat írni?

Figyelt kérdés
Már régóta keresek munkát, és ilyenkor inkább kevesebb bérezési igényt írok, hátha akkor felvesznek azokkal ellentétben, akik több pénzt kérnének.
2012. júl. 1. 16:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor írtam nagy bérigényt, amikor már megvolt a helyem máshol, csak közben próbálkoztam. Egy választ kaptam, melyben kifejették, hogy irreálisan nagy a bérigényem. Már egy ideje külföldön dolgozom, a szakmámban(IT), otthoni poziciókat is nézegetek, de valami brutálisan alacsony béreket kínálnak manapság még a több nyelven beszélő, 5 év tapasztalattal rendelkező IT szakembereknek is.
2012. júl. 1. 17:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg kell adni a bérigényt akkor azt kell nézni hogy az adott szakmában, a te tapasztalatoddal mennyit lehet keresni. Pl egy építészmérnök ne írjon be 10 éves tapasztalattal havi 150 ezret, mert nem veszik komolyan, de egy pék segéd se 200 nettót.
2012. júl. 1. 17:06
 3/5 A kérdező kommentje:
hát igen, igazad van... köszi a válaszokat!
2012. júl. 1. 17:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Annyit írnék, amennyire szükségem van ahhoz, hogy megéljek. Kevesebbért úgysem vállalnám el a munkát.
2012. júl. 1. 18:02
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Fejvadász tudja, ha rajtuk keresztül mész. Ha nem, akkor is nagyjából lehet tudni. Persze ez tudom, hogy nem könnyű. Pl. ahol én dolgoztam, 250 000-et kaptam, és tudom, hogy volt az osztályon, aki a 350-et is megkapta. Ehhez képest hasonló munkáért önkormányzatnál a bértábla szerint 110 jár, de volt olyan maszek, aki 80-at akart adni.

Szóval nem mindegy, hogy magyar kisvállalkozó, állami cég, vagy multi. De pl. én 80-ért nem vállalnám el, 110-ért is csak azért, mert jól mutat az önéletrajzban, és max. 1 évig.

A magyar kisvállalkozó azt szereti, ha olcsón dolgozol, a multik viszont nem vesznek komolyan, ha túl keveset kérsz.

2012. júl. 1. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!