Az természetesnek számít Magyarországon, hogy a havi fizetésedet nem kapod meg?
#7: inkább az a baj, hogy sok vállalkozó egy év alatt akar meggazdagodni, és ennek legtöbbször az alkalmazottak látják a kárát.
Egyébként tényleg nem kötelező vállalkozónak lenni. Kíváncsi lennék, hány vállalkozónak van akár egy évre előre _leírt_ üzleti terve.
Na jó kis vita kerekedett ebből is.
Amit én látok évtizedek óta, az az, hogy a vállalkozó keze közül folyik ki a pénz számolatlanul.
Beveszi a buliba a kedves családtagot, annak háromszor több fizetést ad, mint a másik hasonló munkakörűnek, feneke alá egyből egy 6-8 milliós autó, lakásvásárlásához kamatmentesen, vissza nem fizetendő milliók, plussz a gyerkőc saját vállalkozást kezd, amihez a dolgokat a papa vállalkozásán keresztül veszik meg, ha ő elszúr valamit, ami büntetéssel jár, az OKÉ, ha a munkavállaló teszi ugyanezt, akkor "behajtja" rajta, és/vagy kirúgja, családtagok diplomáját cég fizeti, a cégben nem dolgozó családtagok kocsijának szervízét, karbantartását cég fizeti, stb.
A dolgozó pedig hó végén kap 60 ezer nettót, azt is csak talán, mert a vállalkozó széttárt karral nyög, hogy milyen rengeteg a járulék, adó utánuk, és hogy ő milyen szerencsétlen, és legyünk hálásak, hogy egyáltalán ingyen dolgozhatunk neki.
Na, ha ezt a sok-sok elpazarolt forintocskákat összeszámolom, és meglenne, akkor virágzó cég lehetne, amelyik fejlődni tudna, beruházni és a munkavállalókat sem fillérekért dolgoztatná, valamint egypár hónap rosszabb üzenet is simán túlélhetne a tartalékokból.
Én az elmúlt 20 évem alatt csak ezt láttam mindegyik vállalkozónál, akinél dolgoztam (nem egyéni vállalkozóra gondolok, azt a részt nem ismerem, csak sejtem), úgyhogy nekem ezek után mondhat mindenki azt, amit akar...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!