Budapesten mi számít jó fizetésnek? Egy netto összeget kérnék.
"Párom nem dolgozik jelenleg, állást keres."
ja, akkor értem, inkább nem is írok semmit...
Pesten is és szerintem vidéken meg pláne jónak számít a 260.
Én nem a szakmámban dolgozom, adminisztratív munkát végzek. Van két nyelvvizsgám, de sajnos nem, vagy csak ritkán használom a nyelvet.
130 netto. S én ennek is nagyon örültem, mert kezdő pedagógusként kapnék kb. 80-at, amiből Pesten lehetetlen megélni.
Párodnak üzenem, hogy nem szabad elégedetlennek lenni!Majdnem egy évig voltam munkanélküli, s már ott tartottam, hogy bármit elvállalok. Nem könnyű munkát találni, meg kell becsülni mindent. (Bár Pesten inkább jellemző, hogy elégedetlenek az emberek!)
"Az átlagfizetés tavaly 217 ezer volt bruttó (Bp-en 268 bruttó), tehát a nettó 260 bőven-bőven átlag feletti."
hát persze hogy, mert a ország 3/4-e minimál béren van bejelentve
a magyar dolgozók 80%-a TÉNYLEGESEN 80-120 között keres. ebbe a "többi zsebbe" is bele van számítva. építőiparban feketén napi 5 rugó a cash ami 100, túlórával 110-re jön ki.
én mint b. őr, 15 órás szolikkal (2-2) 105-110-re jövök ki.
faxság a 240 meg ilyen bruttó átlag dumák.
80-120 a többség fizuja, de a közmunkások még ez alatt vannak.
Nehéz statisztikát mondani (illetve a KSH tud). Az egyik bank központjában dolgozom, ott 300-tól indulnak a fizetések.
Szóval nem Budapest a lényeg, hanem az, hogy az adott terület átlagfizetése milyen.
" én mint b. őr, 15 órás szolikkal (2-2)
105-110-re jövök ki.
faxság a 240 meg ilyen bruttó átlag
dumák."
Ha te átlag alatt keresel akkor arról a statisztika tehet? Az átlag annyi amit a KSH közzétesz, akkor is ha te és szűk környezeted kevesebbet kerestek.
csak az a "röhej" h senki nem keres annyit mint az "átlag". az átlag nem medián hanem a 2 szélsőség közötti átlag, ami nem ad teljes képet a magyar fizukról.
a 47-es közmunkát meg a politikusok 1 milcsis nettóját összeadják, és kijön, h az átlag 300 rugó. holott az az átlag amit a legtöbben keresnek. az meg 80-120 között van.
nemcsak a környezetemben, hanem a környezetem környezetének környezetében sem keres senki 120-140 nettó felett. ez a fizu csak álom a magyarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!