Nagyon félek! Holnap lesz az első munkanapom! A tied milyen volt?
Izgalommal teli.
biztos voltam benne hogy semmit nem fogok tudni,hülye leszek hozzá,elrontok első nap mident.
Ehhez képest jó kis csapat fogadott,első nap munka közelébe nem mentem,mert körbevittek a gyárban,irodákban,bemutattak mindenkinek,néhány embernél leragadtam hogy mit is csinál,jegyzetelgettem.Aztán hagytak,ismerkedjek a környezettel,másnak megmutatják miket is fogok csinálni.
Hát ez nagyban függ attól, hogy milyen munkáról van szó.
Én pl. elsőnek egy telemarketinges cégnél tudtam elhelyezkedni, ahol még csak be sem mutattak a kollégáknak, illetve csúnyán néztek amikor szünetbe barátkoztam velük. Ott csak a teljesítmény volt a fontos, emberszámba se vettek.
Aztán sikerült bekerülnöm egy ruházati üzletbe eladónak, amit imádtam, a csajokkal már első nap átbeszéltünk mindent, amikor nem voltak bent vevők.
Ami fontos, hogy minden helyzetben legyél mosolygós, nyitott, barátkozós emberke, akkor nagy baj nem lehet.
első vagyok
Az még lemaradt: a neveket,beosztásokat sok hét kellett mire megjegyeztem mindenkiét :)
Csináltam aranyos ábrákat,hogy ki ki lehet,név,beosztás,hol találom,mi lesz vele a dolgom,most is meg van,mosolygok rendesen.
Én is nagyon izgultam hogy na akkor mivel fogom kezdeni mit kell ki-be szálítgatnom a raktárból a termelésbe vagy mit kell össze szerelnem, én nagyon beparáztam, de így utólag már nevetek rajta :D
A lényeg az volt hogy bementem mondták a portán hogy várjunk ott, rajtam kívül még 5 ember kezdett akkor. Jött a leendő főnököm bekísért minket egy ilyen iroda szerűségbe ott bemutatkoztunk egymásnak, elmondta hogy kinek milyen munkát szánnak meg megkaptuk a műszakbeosztást. Utána orvosi vizsgálat volt kb 10 perc alatt végeztem majd kaptunk munkaruhát aztán körbe lettünk vezetve megmutatták az öltözőnket, kaptunk szekrényt is meg minden. Utána bekerültem a termelésbe bemutatkoztunk a kollégákkal aztán odavittek egy munkaállomásra és mondták hogy figyeljem mit csinál ott meg hallgassam végig ameddig magyaráz, ez volt 2 óra hosszáig utána 1 órát gyakoroltam, majd munka és tűzvédelmi oktatás volt aláírtam egy csomó papírt műszak végén meg vizsgáznom kellett egy adott gép működéséről amit előtte elmagyaráztak meg begyakoroltam, utána a maradék 1 órában meg rendet kellett csinálnom aztán hazamentem. Másnap kezdésnél meg már rendesen dolgoztam.
Nekem tetszik a hely jó fej munkatársak rendes főnök. A nagyfőnökünkkel sem vagyok rosszba, illetve egy jótársaságba kerültem. Ne izgulj első napod lesz a legkönnyebb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!