Igaz az, hogy ha valamelyik álláshirdetőnek gmailes az e-mail címe, akkor az átverés?
Nem feltétlenül. De egy komoly cégnek általában van saját weboldala saját domain-en, emiatt van saját (egyedi) végződésű e-mail címük is.
Viszont: vannak, akik azt csinálják, hogy egy álláshirdetésre létrehoznak egy ideiglenes címet, és azt használják amíg tart. Ha már nem aktuális, akkor a címet megszüntetik, így hiába marad kint a hirdetőoldalakon a cím, azon már nem tudják a jelentkezők elérni a hirdetőt.
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
Én is gmail-es címre jelentkeztem, felvettek és jelentem, életem eddigi legjobb munkahelye!!! :)
Mivel még új cég, most fizetünk elő domainre és a honlap is még nagyon kezdetleges... Szóval egy csomó mindent meg is tanulok, amit a jövőben hasznosíthatok.
Nekem pl nem jöttek be soha a profession, jobline, stb... e-mail címek. A végén ilyen állásokra már el sem küldtem a jelentkezésem. Megfordult a fejemben az is, hogy nem is valós állásokat hirdetnek, csak gyűjtik az emberek adatait, vagy szükségük van a kattintásokra az oldalon, vagy úgy akarnak feltűnni, hogy náluk milyen sokan hirdetnek...
Az igazságot nem tudom, mindenesetre nekem gyanús...
Első remekül leírta.
Egyébként én egy freemail-es címen szoktam hirdetni amikor embert keresek.
"céges domainünk, mégis gmailes címmel hirdettem, hogy ne kapjuk hegyszám a spamot a saját mailcímünkre, mert a spamobotok rögtön lecsapnak a szabadon kiírt mailcímekre.
"
Egy komoly cég azért megoldja azt, hogy céges e-mailje legyen és szűrje a spamot.
microsoft@gmail.com :D
A "normál" spamot szűrjük.
Én most az ilyen olyan hülyék mailjeire gondolok, akik csak úgy random küldözgetnek hírleveleket, jézus szeret téged írásokat, önéletrajzokat mikor nem is hirdetünk semmit....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!