Nálatok is van küszködés fizetéstől fizetésig?
Két kereső, két minimálbér – tipikus családmodell ez 2012-ből. Hozzá még egy-két gyerek a nekik járó családi pótlékkal, és indulhat a küszködés fizetéstől fizetésig. A megélhetés művészetéről beszélgettünk, amely addig tart, ameddig nem büntet az adóhatóság.
Mivel a magyar átlagbér 2011-re 283 ezer forint volt, ezért azért nem a minimálbéraz átlag. Én nem is ismerek olyat aki minimálbért keresne...
Ettőlfüggetlneül biztos nehéz nektek, de aqzért nem ez a magyar "tipikus családmodell"
a 283 bruttó, az 181. nettó. Ha nincs gyereked és nincs semmi amit levonghatnál az adóból.
ha van 2 gyerek, akkor már 201 ezer és ha van 3 akkor 230 ezer.
Azért ebben a cikkben elég komoly ferdítések vannak.
Először is nem a minimálbér a tipikus. A minimálbér a minimum, magyarán a dolgozók közül ők a leképzetlenebbek és a legkevesebbet keresők.
Másrészt az apuka nyáron alkalmi munkát vállal. Igaz, fűnyíróval kaszálni nem tudom, hogy lehet, de ő megoldja.
A tanárnőt sem értem: hogyhogy nincsenek nyáron tanítványok? Én is szoktam korrepetálni, és pont nyáron vannak a legelszántabbak, akik megbuktak és készülnek az utóvizsgára. Az meg mi, hogy nyugtaadási kötelezettség? Már egy éve totál adómentes a korrepetálás és a fűnyírás is, csak bejelentési kötelezettség van. Ezt hogy nem lehet tudni?
Az a legrosszabb ebben a cikkben, hogy nem az átlagot mutatja be, hanem tényleg a legrosszabb helyzetben lévőket - átlagként. A munkákat persze nem írták ki rendesen - "a férfi egy önkormányzati cégnél" dolgozik, a bányász menye és veje végzettségéről semmit nem tudunk. Akiket kiírtak: gondozó, tanárnő (munkanélküli), gondnok, ápolónő. Tipikusan alulfizetett munkák.
Nagyon tré ez a cikk, nem nevezném újságírónak, aki ilyet ír. Tévedések, hangulatkeltés jellemzi. Nem csodálom, hogy az illető nem adta hozzá a nevét.
„A magyarok közel háromnegyede vett már fel valaha hitelt, és minden második magyar jelenleg is tartozik valamelyik pénzintézetnek – derült ki a Cofidis felméréséből. A pénzügyi szolgáltató által készített Hitelmonitor szerint nő azoknak a száma, akik azért vesznek fel személyi kölcsönt, hogy meg tudjanak élni hó végéig.” –
Ez gyönyörűen leírja a magyarok pénzügyi tudatosságát: most nem tudom kifizetni a szokásos X ezer forint költségemet, ezért felveszek személyi hitelt, hogy majd pár hónap múlva X-nél is többet kelljen majd valahogy kigazdálkodnom. És ezt nem arra költöm, hogy piacképesebb legyek (nyelvórák, költözés, képzés, stb…), hanem a mindennapi költésekre. És ezek után csodálkozunk, hogy nem értik az államháztartási hiány meg az államadósság fogalmát?
De, sajnos elég sokan élnek így, minimálbérből, vagy nem sokkal többől.Nekem nem egy ismerősöm teng 60-70e forintos fizetésből, ami az alapvető dolgokra sem elég (rezsi, kaja).
Munkát találni pedig nagyon nehéz. Engem most vettek fel egy piti kis boltba eladónak, 80e ft-os fizetéssel. Erre a munkára rajtam kívül még kb 5-600an jelentkeztek, úgyhogy szerencsésnek mondhatom maga, mégsem érzem így. Egy szar helyen fogok robotolni szar pénzért egyetem mellet, mert az én szüleim nem engedhetik meg maguknak, hogy a seggem alá tolják a diplomát.
Örüljetek, ha jó állásotok van, sajnos sokaknak ez nem adatik meg és nem feltétlen azért, mert hülyék vagy lusták!
Kedves 3-as!
A férjem és az Én munkahelyemre is szivesen meghívnálak Téged és a barátaidat is! Környezettanulmány céljából!
Errefelé 100-120000 ft-ot lehet max keresni. Nem csak a budipucolók keresnek keveset! De Te ezt nem tudhatod, hiszen burokban élsz.
Az, hogy hova menjek nyaralni, nem gond! Sehova. 100 és 120 ezret keresünk a férjemmel, ebböl nem tudunk nyaralni. Pedig nyelvet beszélö diplomás vagyok, a férjem pedig egy nagyon jó szakember!
Ez is Magyarország!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!