Mit gondoltok, tényleg felveszik a páromat vagy csak hitegetik őt? Hogy beszélhetném rá arra, hogy legyen kicsit nyomatékosabb?
Vagy vagy.
Elvileg kötelező a munkaszerződés próbaidő alatt is, tehát semmi garancia nincs arra hogy megkapja a fizuját.
Nem értem, miért nem írtak szerződést, hiszen próbaidő alatt indoklás nélkül útilaput köthet a párod lábára a munkáltató, tehát csak egy okot tudok elképzelni: nincs bejelentve, ergo nincs járulékfizetés sem utána.
Minden a főnökén múlik ( bár nem tudom, én szeretnék- e ilyen helyen dolgozni, ahol egy ennyire alap dolgot így kezelnek, de mindegy).
Egy ismerősöm ugyanebben a cipőben járt, és ott beváltotta az ígéretét a főnöke ( bár megjegyzem, az sem volt szabályos).
Igen, van rá esély.
Lesz-e tisztesség?
Ha a főnök azt mondja, hogy ez mindenhol így működik, Hazudott, átvágott. Ha ódzkodik a szerződéskötéstől, akkor elég egyértelmű lesz, mi lesz a sorsa a párodnak.
Ha csak azért kirúgják, elküldik, mert érdeklődött egy jogosan felmerülő probléma miatt, akkor valószínűleg fel se vették volna, vagy tovább hitegetik.
Hát, akkor max egy havi munkabért veszítetek vele.
Mondjuk ha üzleti téren tisztességes ( lenne) akkor bejelentené a munkavállalóit.
Még akkor is, ha próbaidőn vannak. Lehet hogy úgy gondolja, hogy egy hónap után eldönti hogy a próbaidősök közül kit véglegesít, de ezt simán megtehetné úgy is hogy szerződést köt velük, attól még ugyanúgy mondhatja 1 hónap után, hogy viszlát ( azonnali hatállyal, indoklás nélkül!).
Ha viszont nincs szerződés, a munkavállaló teljesen kiszolgáltatott, mivel semmi nem kötelezi a munkáltatót arra hogy azt az egy havi bért kifizesse, plusz gondolom arra az egy hónapra járulékot sem fizet utánuk.
Mindenesetre ha be tudjátok vállalni hogy 1 havi bért esetleg "ki kell dobnotok az ablakon", akkor ne szóljatok.
Majd írd meg, mi lett vele.
Azt jelenti, hogy megteheti, nem feltétlenül azt hogy meg is teszi.
Mindenesetre tisztességesebb lett volna a főnök részéről szerződést írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!