Kell fizetni a munkaadónak ha én mondok fel és nem tartom be a felmondási időt?
Mert felmondtam,de úgy írták be hogy közös megegyezéssel és azt mondta a cég hogy mivel a 30napból csak 13at dolgozok le ezért a maradékra fizetnem kell az átlagkeresetet, gyakorlatilag 2hétre ki kéne fizetnem egy havi fizetést...
Ezt nem lehetne valahogy kikerülni?köszi a válaszokat előre is
Habár nem vagyok jogász de voltam párszor munkanélküli, mint pl. most is, de van egy olyan érzésem, hogy hintába akar rakni a munkáltatód. Ilyet komolyan nem pipáltam.
Van egy felmondási idő azt vagy ledolgozod, vagy kiveszed a maradék szabid. Ha a cégnek okoztál kárt akkor max. a végkielégítésedbe nyúlhatnak bele, de a közös megegyezés nem ezt sugallja.
Mi a túrót kéne fizetni? Jogod van kilépni ha ez szabályosan történik akkor nem okozol kárt a cégnek akkor mire kell fizetni? Milyen munkaszerződésed van, ha van egyáltalán? Be voltál jelentve? Mert akkor jobb ha meghúzza magát a főnök.
Azért valamit tegyünk tisztába:
Akár felmondtál akár közös megegyezés volt: Ha a szerződésedben az szerepel, hogy van 30 nap felmondási időd akkor azt a munkaadód KÉRHETI, hogy dolgozd le. És ha te nem vagy hajlandó azt ledolgozni akkor jogosan KÉRHETI a le nem dolgozott időre a pénzét, hiszen valaki mással kell elvégeztetni a munkádat.
Ugyan ez fordítva is igaz, te a felmondási idő alatt is teljes fizetést kapsz!
Elő kell venni a munkaszerződésedet és megnézni mi van benne...
Ha így írtad alá a közös megegyezést, akkor megszívtad.
Érdemes lett volna elolvasni és értelmezni mielőtt aláírod.
Köszönöm a gyors válaszokat!
Hát a munkaszerződésben van egy ilyen pont hogy ha a munkáltató mond fel nekem akkor köteles elengedni a felmondási idő felét, ha én mondok fel akkor muszáj ledolgoznom a 30napot, hogyha nem akarom akkor átlagkeresettel megválthatom a maradék napokat... Amúgy be voltam jelentve rendesen és határozatlan idejű a szerződés, de jogszerű ez hogy 2 hétre kifizetek egy fizetést, amikor majdnem a felét ledolgozom... szóval idejük is lenne másik embert találni. Amikor bementem szóltam hogy fel szeretnék mondani és utána elém tolták a közös megegyezést hogy ez a szabály hogy muszáj kifizetni ez a törvény meg minden :S de jogszerű ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!