Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A legtöbb foglalkozást rövid...

A legtöbb foglalkozást rövid idő alatt kipróbálni, valós álom?

Figyelt kérdés
20-as évei elején járó céltalan férfi vagyok, nem dolgozom, igazából fogalmam sincs mit csinálnék. Régebben még néztem a Naplót, ott volt egy riporter, aki hétről-hétre új foglalkozást próbált ki, ezt szeretném én is. Így végre kideríthetem merre is kellen elindulnom az életeben. A sors annyiban kicseszett velem, hogy azokban a szakmákban amiket szeretnék, nem dolgozhatok, ezért kell új célt találnom. F

2012. jún. 2. 10:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem valótlan, mivel neki azért van helye egy adott munkakörben, mert ez pl lehet egy jó reklám a cégnek is. Sokan keresnek munkát úgy hogy az a szakképesítésük, még sem kapják meg, akkor téged miért alkalmaznának, aki nem is biztos hogy azt akarja csinálni? Érdemes olyan tesztet kitölteni, ami megmutathatja hogy mik valók neked, de mondjuk ha tanulsz akkor változik a világképed, és jobban megismered magadat, valamint a korlátaidat, ezt tudom javasolni.
2012. jún. 2. 11:03
 2/4 anonim ***** válasza:

Ilyet én is szívesen csinálnék, és vannak országok, ahol ez lehetséges is, de sajnos Magyarország nem tartozik közéjük. Itt minden új foglalkozás minimum úgy kezdődik, hogy végezz el egy tanfolyamot x év alatt y ezer forintért, és szerezz róla papírt. Ez rengeteg embernek okoz feleslegesen patt helyzetet.

Mielőtt még bárki belekötne, természetesnek tartom, hogy ne lehessen valaki orvos, mérnök vagy pl. gázszerelő anélkül, hogy erről bizonyítható képesítése legyen. De azt például röhejesnek tartom, hogy 30 évet ruhaboltban eladó, munkanélkülivé vált ismerősünk nem mehetett el egy újonnan nyílt pékségbe, mert a kereskedelmi képesítése ruházati eladásról szól. Mégis mi a franc veszélye lenne egy ilyen váltásnak? Véletlenül beküld valakit a kiflivel a próbafülkébe????

Tényleg nevetséges, ami ebben az országban megy.

2012. jún. 2. 13:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. jún. 2. 22:33
 4/4 anonim válasza:

[link]

semmi sem lehetetlen :)

2012. jún. 3. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!