Hogyan dolgozhatnék drogériában diákként?
Pofon egyszerű. Bemész egy ilyen üzletbe, és az üzletvezetőtől megkérdezed, hogy nincs-e szükség a nyári szünidőre segítségképpen diák munkájára.
A tanulóknak nem kötelező iskolaszövetkezeten keresztül munkát vállalni. Ahol tudnak alkalmazni a szünidőre, ott bárhol vállalhatsz saját magad is munkát.
Én a lányomat mindig abba a gyárba protezsálom be a nyárra, ahol én dolgozom, rendes munkaszerződéssel, ami nem határozatlan idejű, hanem csak a szünet idejére szóló. Volt olyan is, hogy a mellettem lévő összeszerelő gyárba "toltam" be őt dolgozni. Megkérdeztem, nem tudnák-e alkalmazni legalább 1 hónapra, mondták OKÉ, legalább besegít a raktárba. Ennyi.
Én nem azt mondtam, hogy mindenhol így működik, de kérdezni azért lehet, maximum elutasító választ kapsz. Én sem, Te sem tudod, hogy abban az adott üzletben mi a foglalkoztatás feltétele. Ha kizárólag kereskedelmi végzettséggel lehet felvenni valakit, mert ott azt írták elő, vagy egy szabály így rendelkezik, akkor természetesen nem fognak oda felvenni diákokat. Az is lehet, hogy azok a diákok akik ilyen helyen dolgoznak, kereskedelmi sulisok, és éppen a gyakorlatukat töltik ott.
Ezt én nem tudhatom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!