Elegge rossz a kapcsolatunk itthon anyammal es a noveremmel, apukammal jo, de o sajnos kulfoldon dolgozik igy ritkan latom. Anyukam itthon van es noverem is mostansag igy hogy egyutt vagyunk ilyen sok ideje kezdunk nagyon egymas agyara menni, bar sose voltunk nagyon jo viszonyba. Mar anyammal megebszeltem hogy bekoltoznek varosba mamaekhoz, de szeretnem ha lenne zsp-m, mert ezek tuan anyamtol nincs pofam kerni, apumnak meg nincs ideje ilyennel foglalkozni, meg nem is akar. eleg baj ez neki hogy igy vagyunk itthon. Nyaron meg itthon maradok, itt lesz is nyari munkam masik varosban hal istennek, nem nagyon jarok haza. Ha ez az allapot igy maradna, akkor koltoznek ma rbe telleg nagyszulemhez, de iskola mellett hol tudnek 16 evesen dolgozni? Nem szeretnem a kommenteket hogy hulye vagyok stbstb, telleg elegge gaz itthon a helyzet, harmunknak vagy legalabb is anyam-noverem parositasnak es nekem full mas a vilaga, es mindennap csak az ordibalas megy, meg egymas szidasa. Ezzel csak magunkanak tennenenk jot, foleg magamnak ha nem kene midnennap hallgatnom az ordibalast, meg a k.rvaanyazasomat.
2012. máj. 22. 20:28
1/7 anonim válasza:
Menj be a városba és keress egy diákszövetkezetet,ők majd tudnak neked melót ajánlani nyárra is ,meg suli időben is.
Általában áruházakban árufeltöltő,bicikliszerelő, kertészetekben kisegítő,újságkihordás, szórólapozás.
2012. máj. 22. 20:34
2/7 A kérdező kommentje:
nyarra van munkam:)
suli kozben szeretnem, az iskolambol vannak akik a mcdonaldsban dolgoznak, de azt nem tudom mennyire lehetne bevallalni ... vagy esetleg arufeltotosnek vmelyik ruhazati uzletbe, csak hetvegen:)
2012. máj. 22. 20:37
3/7 anonim válasza:
Ha már betöltötted a 16-ot, akkor bárhol dolgozhatsz, csak fiatal munkavállalóként leszel bejelentve.
Persze ezt össze kell egyeztetni a tanulmányaiddal (ha tanulsz) vagyis csak a nyári szünetben dolgozhatsz. Ha nem tanulsz, akkor teljes értékű munkavállaló lehetsz.
Menj el a lakóhely szerint illetékes munkaügyi hivatalba, és érdeklődj ott bővebben. Biztos tudnak valamit mondani.
2012. máj. 22. 20:38
4/7 anonim válasza:
Azt hozzá tenném, hogy ez csak a 8 órás munkavállalásra vonatkozik.
Ha részmunkaidőben szeretnél dolgozni, azt meg lehet oldani suli mellett is.
2012. máj. 22. 20:40
5/7 anonim válasza:
Én 16 évesen a mekiben dolgoztam suli mellett, vannak még más hétvégi vagy délutáni diákmunkák is. Hátránya volt, hogy kötelezően hetente 3 délutánt és 1 egész napot le kellett dolgozni. Fél kettőkor végeztem a sulival, majd 14-20-ig meló. Fárasztó volt nagyon. 2-3 hónap után abba is hagytam, mert rohamosan romlottak a jegyeim gimiben, vigyázz, nehogy úgy járj majd, mint én. :)
2012. máj. 22. 20:41
6/7 anonim válasza:
Ha már elmúltál 16 akkor szerintem menj be a diákmeló irodába és ott kérdezd meg hogy milyen munkák vannak . De hogy ott tudjál dolgozni oda kell a gondviselőd ( szülő ) beleegyezése és neki is alá kell írni a szerződést amit ott adnak majd. Nem tudom hogy hol laksz de ha beírod a gooleba hogy diákmeló és ott ki dobja a honlapjukat és meg tudod nézni hogy pontosan hol van hozzátok a legközelebbi irodájuk .
2012. máj. 22. 20:43
7/7 anonim válasza:
Diákmeló év közben is van, sőt akkor főleg, mert a legtöbben csak nyáron dolgoznak diákként.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!