Mit csinál a D. A. S. Jogszervíz? Milyen munkalehetőség van náluk?
Elvileg jogvédelemmel, jogi tanácsadással foglalkoznak.
Én is jelentkeztem hozzájuk, még talán 2-3 hónapja, de azt mondták, nincs üres állás. :(
Nyilván attól is függ persze, hogy milyen státuszba jelentkeznél.
Jogász vagy?
Hát, próba szerencse, hajrá. :)
Én jogászként jelentkeztem, szóval csak arról tudok nyilatkozni, azt nem tudom, hogy milyen más pozíciók vannak esetleg, de, ha van hirdetés, akkor nyilván esélyed is van. :)
Én amúgy nem hirdetésre jelentkeztem anno, szimplán csak írtam nekik. (Csinálom ezt néha, ha van egy hely, ahol szívesen dolgoznék, de sajnos így is folyton csak elutasításokat kapok - vagy semmit...)
Ah, ez egy házaló ügynök munka.
Nálunk volt egy hölgy. Nagyon dörzsölt volt, úgy kezdte, hogy ingyenes jogi tanácsadással foglalkoznak. Mondtam, hogy én erre nem érek rá, de csak rábeszélt, hogy találkozzunk. Eljött, elmondta, hogy az egyszerű, kisembert mennyi atrocitás érheti életében, amire mind van jogi megoldás (bank, munkaadó, biztosítók, stb.). Csak te magad egyedül hiába mész ügyvédhez, úgysem nyerhetsz. Ezért vannak ők. Többször elmondta, hogy ingyenes jogi szolgáltatást nyújtanak. Persze azért csak rákérdeztünk, hogy rendben van, hogy ingyenes, de azért mégis mit kell ezért fizetni. Semmit. Na, azért nagy nehezen csak kinyögte, hogy tagdíj van, havi 10 e Ft. Hát, köszi, azért szerintem elég ritka dolog, hogy valakinek ügyvéd kell, akkor a több éves tagsági díjból azért valahogy kikerül. Mi mondtuk neki, hogy ez sok. Csak csodálkozott, hogy ez nem éri meg nekünk? Mondtuk, hogy havi 200 e Ft a kettőnk havi jövedelme, ebből nem tudunk erre áldozni. Erre egyből rávágta, hogy a férjemnek náluk kéne dolgozni, úgyis embert keresnek. Ő milyen jól keres (na, el tudom képzelni, biztos jutalék van.) Azért elég jó beszélőkéje volt a nőnek, de ennyi pénzért! És még azt is hozzátette, hogy nem alkalmazotti jogviszonyban, hanem vállalkozói igazolvány kéne. Mondta hogy készülnek rá, hogy majd alkalmazotti jogviszony is lesz. Erre mondta a férjem, hogy akkor majd hívja fel, és visszatérnek rá. Kb. fél éve volt, azóta is hívnak. Szóval hacsak nem vagytok jó ügynökök ne bánjátok. Persze biztos van nekik jogászuk is, de azért az az álláshirdetésből kiderült volna, hogy jogi diplomát kérnek.
A vállalkozói igazolványt emiatt ki ne váltsa senki.
Nem összetévesztendő a személyes értékesítés a házaló ügynök munkával...
Ez személyes értékesítés.
A különbség az, hogy az ügynöki munkánál valaki más által kitalált, és összeállított terméket árulsz, valóban úgy, hogy idegenekhez becsengetsz.
Személyes értékesítésnél a céged saját termékét árulod, címlista alapján. Elküldöd az ajánlatot/tájékoztatót e-mailben, ha tetszik neki, kimész, és elmondod, miről is van szó. Ha akarja megveszi, ha nem akarja, nem.
Egy működő dolognál nincs szükség pitizésre, az aránytalanul drága dolgokról pedig inkább ne beszéljünk, mert ez pont nem tartozik közéjük. De ezek szerint vagy nem volt jó az értékesítő, vagy semmit nem fogtál fel abból, amit mondott.
Ez nem arról szól, hogy hetente ügyvédre van szüksége az embernek. Ha rosszul küldi ki az áramszolgáltató a számládat, mész ügyvédhez? Vagy hívogatod őket, eltelik jó pár hónap, mire vagy jóváírják, vagy kiröhögnek, de mindenféleképpen ki kell fizetned. Ha van D.A.S.-ed, őket hívod fel, nem az áramszolgáltatót, és ők lerendezik úgy, hogy neked nem kerül plusz költségedbe, se telefonszámládba, se idegedbe, se idődbe.
Ez csak egy példa volt.
Csak ha fogalmad sincs az értékesítésről, akkor ne nyilatkozz róla.
Van róla fogalmam. Export-import menedzser diplomám van.
Nálunk ez úgy volt, hogy bedobtak egy szórólapot. Másnap becsengetett a nő, hogy elolvastam-e, és érdekel-e. Mondtam, hogy szoptatom a kisbabám, nem érek erre rá. (Ez a duma általában bejön, ha valakit le akarok rázni.) De csak erősködött, hogy akkor ő holnap visszajön.
Igen, elmondta, hogy mi minden baj történhet velem.
Nem fizet a biztosító, emeli a bank a törlesztőrészletet (az állam sem tud velük mit kezdeni, szerintem a DAS sem), elüt az autó, kirúg a főnököm (ezzel sem lehet már mit kezdeni, hála az új MT-nek, pedig GYED-ről mentem volna vissza) stb. 1 órán keresztül mondta a magáét. Értette a dolgát, hidd el, csak hát van aki átlát a szitán. Nekem nem lehet olyat eladni, amit nem akarok megvenni.
Neked ez biztos nem drága, szerencséd van, de az emberek 80 %-a nem tud arra kifizetni havonta 10 e Ft-ot, hogy majd ha bajom lesz, akkor kapok jogi segítséget.
Ha nem hiszed, írj ki itt rá kérdést, kiváncsi vagyok hányan fogják azt írni, hogy nekik megérné.
Kedves kérdező. Látod, van itt aki állítja, hogy ez milyen jó munka, és mennyire meg lehet belőle élni. Ha te is ilyen vagy, akkor kilincselj még náluk, hátha felvesznek.
A definíciód alapján ez mégiscsak házaló ügynök. Én nem hívtam, hogy jöjjön, sőt, mondtam, hogy nem érdekel, de mégis ő erőszakoskodott, hogy beszélni akar velem.
Ezek szerint mégsem igazán tudod, hogy milyen ez a munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!