Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megtanultam egy bizonyos...

Megtanultam egy bizonyos szintig a c++ prog nyelvet akkor most elmehet c++ programozónak dolgozni, ha nincs diplomám bele? Elég ha értek hozzá?

Figyelt kérdés

Esetleg még lehet fog kelleni valami ablakkezelőt ismerni akkor majd megtanulom pl a Qt de felvennének ha jelentkeznék?

Szeretnék programozóként elhelyezkedni mert nagyon jól keresnek de csak egy asztalos szakmám van nincs érettségim.Van erre esély,hogy mégis programozóként dolgozzak.

És ha elvégeznék egy programozói kurzot akkor az elég lesz.

2012. máj. 30. 01:09
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Ez fájt:

"gondolkodásod túlontúl egyszerű és igénytelen, primitív ehhez a szakmához"

2012. máj. 30. 19:17
 12/21 anonim ***** válasza:

Nézd, annyira keveset tudsz, hogy nem is tudod.

A programozás nem abból áll, hogy egy nyelv szintaktikáját úgy-ahogy megtanulod.

Egy hasonlattal: attól nem leszel író, hogy ismered a betűket.

2012. máj. 30. 19:31
 13/21 anonim ***** válasza:

Ha valóban szeretnéd, akkor érettségizz le, és utána tanulj tovább. Semmi sem lehetetlen.

Ha csak azért szeretnél programozó lenni, mert jól keresnek, akkor ne is vágj bele.

2012. máj. 30. 19:34
 14/21 anonim ***** válasza:
69%

"Semmitől sem jobb nálam egy diplomás."

Persze, csak viccből találták ki az egész szakot.

Én meg már megtanultam bizonyos szintig a disznóvágást, akkor elhelyezkednék sebész orvosként, mert minek ahhoz diploma :D:D

2012. máj. 30. 21:41
 15/21 anonim válasza:
Ez egyszerű. Megpróbálod. Ha felvesznek, akkor igen, ha nem, akkor nem, vagy másik cégnél. A diploma tényleg fölösleges, ha coder akarsz lenni, ettől függetlenül nem árt, amit tanítanak.
2012. máj. 30. 22:27
 16/21 anonim ***** válasza:

"Valamint ha én azt mondom neked, írj GPU-ra egy párhuzamos programot, ami erőforrást ütemez át egy másik programozó által megírt SQL alapú adatbázis kezelőből, a jogosultságok seaview modellben adottak, ne sérüljenek... Ebből mit értesz?"

Ebből a diplomás programozók nagy része sem ért semmit.

1. GPU alatt kapásból lehet érteni több dolgot is

2. SQL még oké, azt azért mindenki tudja

3. seaview model meg már annyira specifikus dolog, hogy max. az találkozik vele, aki mondjuk DB adminisztrátorként dolgozik, programozók nem gyakran foglalkoznak ilyesmikkel; talán hallottak róla a suliban

4. Ilyen pongyola specifikációkat max. a project manager-ek adnak :) Egy értelmes vezető fejlesztő nem vág hozzá egy ilyen módon specifikált feladatot a programozóinak :)

Szóval kissé hülye érveket hoztál fel. Mindemellett persze egyetértek, hogy a diploma meg az egyetem nem viccből van kitalálva.

2012. máj. 31. 00:14
 17/21 anonim válasza:
Ezek nem hülye érvek, ha kisebb cégnél dolgozol, és erre van szükség, akkor nincs mese, ha pedig nagyobbnál, akkor meg szinte ugyan ez, csak a másik oldalról. Ahhoz, hogy az ember keressen 1milliót, vagy akár csak 200ezret, ahhoz havonta minimum 1millió hasznot kell programoznia a cégnek. Ez tisztán szellemi termék. Gondold el az mekkora munka. Ezt nem azért írtam, hogy ehhez most rögtön kell értened (megjegyzem pont ezért van diploma, mert igenis tanítják ezeket), hanem azért, mert ha a főnök ezt mondja, akkor ha még életedben se hallottál róla, akkor is meg kell csinálnod, utána kell járni, meg kell tanulni. Diploma nélkül nehéz önállóan egy olyan matematikai, és informatikai háttért biztosítani magadnak, ami elég ahhoz, hogy önállóan értelmezz matematikai algoritmusokat a kiadott időn belül. Nem tudom ki, hogy van, de a programozás élesben arról szól, hogy az ember olyat alkot, amit még nem létezik. Ingerszegény, ha valaki már egy olyan programozási problémánál megakad, ami megoldására létezik algoritmus, csak számára érthetetlen.
2012. máj. 31. 05:58
 18/21 Srapnel válasza:

"Nem tudom ki, hogy van, de a programozás élesben arról szól, hogy az ember olyat alkot, amit még nem létezik."

Én már számtalan dolgot kitaláltam (nem csak szoftver), de aztán láttam, hogy már más megcsinálta. :) Na jó, volt 2 dolog, amit még nem, de legalább 20 is, amit meg igen.

2012. máj. 31. 08:00
 19/21 anonim válasza:
Néhány esetben megesik, hogy a már megírt modul felvásárlása, licenszelése költségesebb, mint ha újraírnánk, de általában nem jellemző. Mégiscsak ezen modulok már kipróbáltak, teszteltek, rengeteg pénzt lehet spórolni már csak ezen is. Amennyiben ezek ellenére valaki mindig újraírja a már meglévő modulokat, az rengeteg idő, és a hibás specifikáció eredménye, mivel a szoftver menedzsment része (mellesleg ezt is egyetem tanítják), hogy vizsgáljuk ezen elemek ár és költség arányát.
2012. máj. 31. 08:19
 20/21 iostream ***** válasza:

1. A szoftverfejlesztés tényleg abban különbözik a többi mérnöki szakmától, hogy mindig újat állítasz elő. Mert ha valami már létezik, akkor minimális költséggel lehet másolni. (a licensz persze pénzbe kerül, de attól eltekintve)

2. Ahhoz, hogy te mondjuk 200 nettót kapj, olyan 320-as bruttó fizu kell, ez a cégnek kerül olyan 450-be. Irodaköltségekkel együtt legyen 500. Tehát az 1 milla az erős túlzás, bár a 200 nettó sem sok pénz.

2012. máj. 31. 09:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!