Mi lehet a baj velem?
A főiskola elvégzése óta keresek munkát (1,5 éve). Tavaly márciusban felvettek egy kis céghez adminisztrációs munkára, de 2 hónap után elküldtek, mert a főnök rájött, hogy nincs is annyi munka amire plusz egy ember kellene neki...:( Azóta hiába keresek munkát, pedig naponta minimum egy helyre, de volt már, hogy egy nap 10 helyre adtam be az önéletrajzomat, de még csak válaszra sem méltatnak.
Most kutyasétáltatás közben megismertem egy kedves lányt, aki pont eljött a munkahelyéről és beajánlott maga helyett. 2 körös volt az interjú és a 2.-ra már csak 3 embert hívtak be, mégsem engem vettek fel, pedig benne voltam a háromban.:( Egyszerűen nem értem, hogy miért nem akar senki felvenni! Oké, hogy nincs munkatapasztalatom, de hogy szerezzek tapasztalatot, ha nem tudok elhelyezkedni?
Több, mint 2 és fél éve vagyok együtt a párommal és már nagyon szeretnénk babát is, de mondtam, hogy amíg minimum 2 évet le nem dolgozok, addig sajnos nem merem bevállalni, főleg, hogy albérletben vagyunk. De ha belegondolok, akkor ilyen ütemben haladva lehet 40 éves leszek mire szülhetek.:( Én már annyira el vagyok keseredve és nem tudom mit tehetnék még!
Hol lehet még keresgélni? Nyíregyházi vagyok eredetileg és a munka reményében is jöttem Pestre, de így nincs ismerősöm sem, aki beajánlhatna valahova.:(
Sajnos ilyen világban élünk. Ha behívnak interjúra, annak örülni kell, mert azt jelenti, hogy jó az önéletrajzod. De ez még nem biztosíték semmire, mert sok a jelölt, és sokszor a protekcióst veszik fel. Esetleg elutasítás után írj egy e-mailt, hogy köszönöd szépen, hogy meghallgattak, és ha a kiválasztott ember mégsem válna be, te még mindig készen állsz. Esetleg kérdezd meg, hogy legközelebb mit kéne másképp. Nem biztos, hogy válaszolnak, de egy próbát megér.
A munkahelyi tapasztalatot nyugodtan turbózd fel, a 2 hónapot ha csak évszámmal írod be, az már úgy néz ki, mintha egy évet ott lettél volna. Ha voltál diákmunkán, vagy gyakorlaton, azt is tüntesd fel. Légy pofátlan, add be olyan helyekre is az önéletrajzod, ahol nem is hirdetnek.
menj ki külföldre tanulj meg egy nyelvet anyanyelvi szinten aztán gyere haza és tuti lesz munkád. ha két hónapokra találsz állást arra nem lehet egy életet alapozni..
mia szakmád milyen diplomád van?
Én éltem 2 évig Angliában, anyanyelvi nyelvvizsgán Londonban 90 %-ot teljesítettem. Mégsem kapkodnak utánam, mert most már alap, hogy beszélsz angolul, amellé kell még egy jó szakma, meg tapasztalat.
Ettől függetlenül, szerintem is menj ki. Most még fiatal vagy, nincs családod, vállalhatsz gyermekfelügyeletet, olyan munka nagyon sok van. Én bentlakásos babysitter (au-pair) voltam. Életem legnagyobb élménye volt. A párod is mehet, van ahol kifejezetten párokat keresnek, és a fiú csinálja a ház körüli munkákat.
Nagyon sokat gondolkodtunk már azon, hogy kimenjünk külföldre. Nagyon szeretnék babysitter is lenni, de nem kell ahhoz valami gyakorlat, vagy előképzettség? Leírnád, hogy hogy sikerült neked ilyen munkát kapnod?
A másik alternatíva, amin most gondolkodunk, hogy saját vállalkozásba kezdünk. Azon gondolkodunk, hogy nyitok egy lottózót és/vagy egy fornettist egy forgalmasabb helyen. Nem tudom, hogy melyikkel próbálkozzunk, de engem mindkettő vonz. Ebből a haszontalan munkakeresésből pedig szerintem egy időre elegem lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!