Ti hogy találtatok munkát?
Rokoni, baráti, családi segítséggel/ajánlással, vagy elküldtétek az önéletrajzotokat egy meghirdetett állásra és felvettek?
Mert én kezdek teljesen elkeseredi, hogy lassan 5 hónapja küldözgetem az önéletrajzaimat és nem kellek egyik helyre sem.
Akik multinál dolgoznak azok hogyan jelentkeztek, volt meghirdetett állás és arra? Hogyan lehet bekerülni akár pénztárosnak multihoz? Én leadtam az önéletrajzomat, de eddig még csak nem is válaszoltak. :(
Kérdezd meg az összes rokonodat, hogy nincs e náluk felvétel a munkahelyen.
Nekem unokabátyám segített, gyesre ment egy csaj és annak a helyére mehettem. Én is küldözgettem mindehova önéletrajzokat, de vissza sem írtak soha semmit. Manapság csak a kapcsolatok számítanak, nekem sincs diplomám, de akinek a helyére felvettek, tőle kérték a papírt.
Nekem is csak hébe-hóba volt munkám ezelőtt. Pedig már 30 éves vagyok.
Nyaranta a postára szoktak felvenni embereket a szabadságolások idejére ideiglenesen, kb 3-4 hónapra, én sokáig így dolgoztam ezelőtt.
5 hónap az még semmi. Sajnos manapság akár 1 év is lehet, mire valaki talál állást. Protekció nélkül sajnos szinte lehetetlen, de azért ne add fel. Tényleg nem árt megnézetni az önéletrajzodat egy szakemberrel, hátha valami nem stimmel vele. Fejvadásznál regisztráltál? Engem azért hivogatnak, bár nekem való munkát még nem sikerült találni.
A korábbi állásaimat úgy találtam, hogy beadtam mindenhova, hirdetés nélkül is. Nyelvtudás miatt vettek fel, manapság anélkül már szinte képtelenség elhelyezkedni.
Én 1 éve küldözgetem az önéletrajzaimat, de még válaszra sem méltatnak. 2 helyre hívtak be interjúra és el is jutottam mindkétszer a 2. körbe, de utána semmi.:( Én is már minden létező munkára jeletnkeztem és mégsem kapok munkát. Novemberben lesz 2 éve, hogy megigényeltem a Start kártyámat és úgy jár le, hogy nem is vettem hasznát.:(
A legutóbbi állásinterjúra úgy jutottam be, hogy egy ismerős beajánlott, de oda sem kellettem. Én is teljesen el vagyok keseredve és teljesen kilátástalannak érzem a helyzetem, magamat pedig teljesen haszontalannak.:( Ráadásul én még azt a 25 ezret sem kapom, mivel összesen 2 hónapot dolgoztam 2 év alatt.
Viszont nem tehet mást az ember csak próbálkozik tovább vagy feladja és beledöglik az önsajnálatba és a pénztelenségbe. Szerintem ha nincs ismerősöd, akkor nem túl jók az esélyeid. Nekem is ez a problémám!:(
14. vagyok
Vicces, de már nekem is ezen jár az agyam!:) Azon gondolkodom, hogy mibe lehetne belevágni.
14-es válaszoló!
Nem vagyok benne szaki, de én is kapok a szociális központtól 25ezer forintot. És 5 hónapot dolgoztam eddig. Nekem azt számolták, hogy a munkaügyi központtal már több, mint egy éve együttműködésben (regisztrálva) voltam. Plussz ugye az 5 hó munkaviszony. Ezért kapom az un. Aktív korúak ellátást. Menj be a helyi szociális központba, valamit neked is kapnod kell!
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!