Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Berlinben jobban meg tudnék...

Berlinben jobban meg tudnék élni középiskolai tanárként, mint itthon, Budapesten?

Figyelt kérdés

Most 16 éves vagyok, gimnazista.

Középiskolai olasz-francia szakos tanár szeretnék lenni. De mindenki lebeszél róla, mondván, hogy Magyarországon nagyon alacsony a fizetésük.

Nem szívesen hagynám el Budapestet, mert imádom, de a tanárság az álmom. Berlinben jobban meg tudnék élni tanárként, mint itthon?

2012. máj. 12. 21:11
 1/8 anonim ***** válasza:
én a helyedbe nem berlinbe mennék,ott kap a legtöbb tanár idegösszeomlást. célozd meg münchent, vagy más olyan várost ahol nem a gangekkel kell küzdeni a középiskolában
2012. máj. 12. 21:20
 2/8 anonim ***** válasza:
figyelj, nekem az olasztanárnőm olasz-francia szakos, töri tanűr is. a különórákból rengeteg pénzt tud keresni, nyelviskolában is taníthatsz mellette..
2012. máj. 12. 21:25
 3/8 anonim válasza:

De akkor szerintem ott kell végezned, mint tanár...

Az nem úgy van, hogy itt vizsgázol magyar történelemből meg magyar irodalomból, arra ott nem kíváncsiak, hanem elsősorban a németre. Maximum a matek az ami ugyanaz, meg a többi reál tárgy. Biztos kell egy pár éves átképzés az ottani normák szerint. Meg hát persze a nyelvet is nem árt elég jól beszélni. Az egy dolog, hogy sajnos Magyarországon mindenféle ember taníthat, olyan is, aki alig tud tanítani (ismerősömnek főiskolán mongol tanára volt és egy szót sem értettek a beszédéből...), de gondolom külföldön jobban odafigyelnek. Szóval szerintem elég sok munka.

2012. máj. 12. 21:47
 4/8 A kérdező kommentje:
Egyrészt olasz-francia szakos szeretnék lenni, mint már írtam, és nem hiszem, hogy ez a két nyelv más lenne Németországban, mint itthon, másrészt jelenleg 16 éves vagyok, így ha amellett döntenék, hogy Berlinben szeretnék tanítani, már egyetemre is oda jelentkeznék.
2012. máj. 12. 21:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, 4000 euróból vagy 160ezer hufból élnél meg jobban szerinted? :) Berlin tényleg iszonyatosan jó hely, tanulj ott egyetemen, ha akarsz, de tanítani tényleg inkább ne ott. Vagy pedig készülj fel arra, hogy a sok kis Hassan és Ahmed semmibe néz, mert nő vagy, verekszenek órán, jó esetben egymással és nem veled, a kocsid pedig hetente lesz összekarcolva.
2012. máj. 18. 10:42
 6/8 anonim ***** válasza:
azért a tanári fizetés 2000 euro körül van,ha jó vagy.semmi esetre sem 4000.
2012. máj. 18. 10:44
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, egyébként fiú vagyok. :D
2012. máj. 18. 20:32
 8/8 anonim ***** válasza:
van 30 éves német ismerősöm, akinek a bruttó tanári fizetése 4000 euró fölött van.
2012. máj. 18. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!