Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan tegyek rendet a beoszto...

Hogyan tegyek rendet a beosztottaim között?

Figyelt kérdés
Nemrég lettem egy vidéki kirendeltség vezetője egy szállítási cégnél. Kb. 40 fős csoport tartozik az irányításom alá. Egyre inkább azt vettem észre, hogy a beosztottaim között, széthúzás uralkodik. (egyik utálja a másikat, próbálnak alátenni egymásnak stb.) Semmi összetartás nincs. Megfigyelésem szerint, kb. 4-5 ember az, aki ezt a fajta feszültséget csinálja. rendszeresen egy-egy emberre rászállnak, a többi pedig "csordaösztön szerűen" követi. Ez a 4-5 személy rendszeresen jelentéseket ír, a többiek baklövéseiről. Nekem ezeket kötelességem átvenni, de az iratmegsemmisítőn folyamatosan ledarálom. A pesti vezetőség felé jeleztem a problémát, az "old meg"-en kívűl más választ nem kaptam. Megoldást látok abban, hogy ezt az 5 embernek, összeférhetetlenség miatt megszüntetném a munkaviszonyát. A feletteseim szerint ezt nem lehet, mert ha munkaügyi pert indítanak, ezt nem tudnánk igazolni. Valóban nem lehetne. Nem egész 1 éve vagyok vezető beosztásban, így vezetői tapasztalatom ebből adódóan nem sok van. Pedig valahogy jó lenne megoldást találni a problémára, mert ez senkinek se jó.

2012. ápr. 28. 22:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
54%
Örülnének inkább,hogy van munkahelyük.Bár nekem lenne....
2012. ápr. 29. 12:53
 12/13 anonim válasza:
59%

Általában azt mondanám, hogy a VEZETÉS maga kidolgozott szakma, úgy állj hozzá, hogy létezik ennek tananyaga, könyvben, neten ..önképzéssel is megtanulhatod.

A kirúgás gondolata érthető, jogos..akármi, de csak reflex.

Hosszú távon egyszerűen tanulj..utána meg tudod oldani, mert tudni fogod, hogy tőled függ.

Ha semmit nem csinálsz, akkor is tőled függ pl. mert a semmi helyeslés.

Sokkal több anyag van ezzel kapcsolatban, mint, amit pár sorban ide lehetne írni, szerintem keresd.

2012. ápr. 30. 11:30
 13/13 anonim ***** válasza:

szerintem úgy kell átalakítani a munkaköröket, hogy szükség legyen csapatmunkára,vagy akinek nem tetszik el lehet menni...

amíg ellentétesek az érdekek, addig ez lesz.

pl.:

az üzletkötőknél cél, minél több ügyfél akvirálása

mivel verseny alakul ki az alkalmazottak között, így jóformán egymás ellen vannak. pl ha egy jelöltet két üzl.kötő ismer...

de ha a munka úgy van megosztva pl hogy egyiknek a találkozó egyeztetés a célja, másiknak a tárgyalás,harmadiknak a szerz. kötés, akkor mindegyik alkalmazott a saját feladatán van, így az érdekek egyeznek, hogy minél több ügyfél legyen.

vagy: az üzletkötőknek külön területet kell kijelölni.

a lényeg:

ÁTSZERVEZÉS, FELADAT MEGOSZTÁS, stb

a vezető ezért van...

2012. máj. 2. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!