Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan tegyek rendet a beoszto...

Hogyan tegyek rendet a beosztottaim között?

Figyelt kérdés
Nemrég lettem egy vidéki kirendeltség vezetője egy szállítási cégnél. Kb. 40 fős csoport tartozik az irányításom alá. Egyre inkább azt vettem észre, hogy a beosztottaim között, széthúzás uralkodik. (egyik utálja a másikat, próbálnak alátenni egymásnak stb.) Semmi összetartás nincs. Megfigyelésem szerint, kb. 4-5 ember az, aki ezt a fajta feszültséget csinálja. rendszeresen egy-egy emberre rászállnak, a többi pedig "csordaösztön szerűen" követi. Ez a 4-5 személy rendszeresen jelentéseket ír, a többiek baklövéseiről. Nekem ezeket kötelességem átvenni, de az iratmegsemmisítőn folyamatosan ledarálom. A pesti vezetőség felé jeleztem a problémát, az "old meg"-en kívűl más választ nem kaptam. Megoldást látok abban, hogy ezt az 5 embernek, összeférhetetlenség miatt megszüntetném a munkaviszonyát. A feletteseim szerint ezt nem lehet, mert ha munkaügyi pert indítanak, ezt nem tudnánk igazolni. Valóban nem lehetne. Nem egész 1 éve vagyok vezető beosztásban, így vezetői tapasztalatom ebből adódóan nem sok van. Pedig valahogy jó lenne megoldást találni a problémára, mert ez senkinek se jó.

2012. ápr. 28. 22:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%

ez jó, hogy tudod melyik 5 ember csinálja a feszkót, és tényleg ez lenne a megoldás hogy őket ki rúgni, csak tényleg kell egy OK, ha per lenne

valahogy nem tudnád őket csapdába húzni?

2012. ápr. 28. 22:29
 2/13 anonim válasza:
75%

Én ugyan nem vagyok vezető..de láttam ilyet:

Abban a helyzetben könnyű volt, hogy mi hiányzik...minden:

1.Nincs egyértelmű munkaköri leírás.

2.Nem ismerik egymás dolgát

Tulajdonképpen nincs is egy rendes terv, minden ahogy épp sikerül..

Így nem működnek csapatszerűen.

Bár az egész cég célját sem ismerik.

Tehát semmi nem teremt összhangot, kivéve a hangulatot, ami változó.

3. Nem kapnak az emberek visszaigazolást a Főnököktől, hogy mi a jó és mi nem az, így bizonytalanok maradnak és rájuk lehet szállni.

4. Unatkoznak...a hangulat teremti, hogy ki mikor mit csináljon...amikor el voltak foglalva, akkor nem volt gond.

5. Nincs semmi motiváció..úgy értem fizetés mindenképpen van, de extra munkára extra pénz nincs - ez most nem tudom mennyire számít, de talán - ja és hanyag munka esetén nincs levonás.

Persze az emberekből eleve hiányzik valamiféle erkölcs, de épp ez az, hogy a munkaköri leírás sem teremti meg.

2012. ápr. 28. 22:30
 3/13 Smartguy86 ***** válasza:
80%
Legyél többet közöttük, és vegyél részt az egészben. Szerintem a legjobb, ha a vezető maga diktálja a morált, de ehhez az kell, hogy te benne legyél abban a miliőben, nem pedig csak fentről dirigálni, mert annak nincs foganatja. Az első az eredményes munka, és ezt a többieknek is látniuk kell - mert ők most látszólag jobban el vannak foglalva azzal, hogy egymáson pletykázzanak. A jó vezető vezet és nem parancsolgat - "Utánam!" :)
2012. ápr. 28. 22:31
 4/13 anonim ***** válasza:
35%
Jól told le az egész csapatot, legyél undok vezető. Ekkor a hátad mögött kialakul az egység. Egységesen haragudni fognak Rád, egymásnak fognak panaszkodni, egymást fogják vigasztalni.
2012. ápr. 28. 22:35
 5/13 anonim válasza:
100%

Szerintem az undoksággal óvatosan. Ha nem tudják miért vagy undok egymást fogják hibáztatni, még több feszültség lesz.

Csak azért írom, mert már 3x is láttam ilyet, végül a munka rovására ment.

2012. ápr. 28. 22:46
 6/13 A kérdező kommentje:
Alapból nem vagyok undok természet, ez nekem biztos nem menne. Az egység jelenlegi formában csak úgy alakul ki, hogy azon egy-egy ember ellen, akit épp "porondra tesz" ez az 5 fős csapat. A többi talán azért követi, hogy ne ő közülük kerüljön ki a következő célpont. Ilyenek talán máshol is vannak, de amikor már ki akarják rúgatni egymást, anyázások vannak egymásra, fenyegetőzések, az szerintem abnormális és nem megengedhető. Nekem mint vezetőnek, meg kellene oldanom a helyzetet, de talán valami olyan megoldás lenne jó, hogy úgy átalakítani a munkamenetet, amiben rá vannak utalva egymásra, hogy csapatként működjenek együtt.
2012. ápr. 28. 23:22
 7/13 anonim ***** válasza:
77%
Mi volna, ha elkülönítenéd azt az 5 embert? Keress valami feladatot, amit külön is el lehet látni, azt kapják meg ők. Így nem találkoznak annyit a többiekkel, max. szünetekben, tehát egyszerűen nem lesz módjuk fúrni őket.
2012. ápr. 29. 09:47
 8/13 anonim ***** válasza:
54%

Nálunk azt mondta a fönök mikor volt ilyen h egy két ember keverte a sz-art,hogy a rohadt almát ki kell venni a kosarából h az egészséges almák ne rohadjanak el.

Minőségi cserével küldték el azokat akik keverték a k.akit.

2012. ápr. 29. 10:23
 9/13 anonim ***** válasza:
74%
Hívj össze mindenkit egyszerre, és ezt az öt embert égesd le a viselkedésükért mindenki előtt. A legtöbb ilyen ember a főnöknek akar mindenáron benyalni, azért jelentik a baklövéseket. Ha látják, hogy ezzel a széthúzással nálad csak lejáratják magukat, abba fogják hagyni.
2012. ápr. 29. 10:56
 10/13 anonim ***** válasza:
54%
Sajnos bemutattad Magyaroszágot,itt tartunk kérem.Nem,hogy inkább behúznák a kis f@szukat és dolgoznának,mint,hogy ráérnek a marhasággal meg a kiközösítéssel foglalkozni.Szervezz csapatépítő tréningeket,motiváld őket,valahogy mert szerintem innen elmondom mi az életcéljuk semmi,segíts nekik megtalálni,és akkor ezerrel fognak dolgozni.Ha nem akkor keresd meg a főkolomposokat és előbb figyelmeztesd aztán rúgd ki az ilyet,nem kellenek ilyen emberek a cégnél.
2012. ápr. 29. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!