Angliában egy magyar embernek dolgoztunk és csak a felét fizette ki amiben előtte megegyeztünk. Írországban is dolgoztam igaz csak egy hetet, de sajnos azt mondták nem felelek meg és elküldtek, itt semmi gond nem volt azt az egy hetet korrektül kifizették.
2012. ápr. 23. 22:04
2/7 A kérdező kommentje:
Tudod jo lenne ha többen is irnanak mert az a celja a kerdesemnek hogy az ilyen szemet cegeket lejarassuk. Szerencsetlen magyarok többen is kerülnek hasonlo helyzetbe ami ellen tennünk kell valamit.
2012. ápr. 23. 22:10
3/7 anonim válasza:
Igen és már 11 éve ugyanannál a cégnél dolgozom és csak hálás lehetek nekik. Nyilván vannak rossz élmények is. Be vagyok jelentve, fizetik utánam a tb-t, nyugdíjat, meg minden mást. Sőt a ranglétrát is bejártam már. Most éppen készülök haza jönni.
2012. ápr. 24. 12:17
4/7 anonim válasza:
Igen, évekig. Egyáltalán nem ért rossz tapasztalat.
De vannak szabályok:
Pénz, nyelvtudás és megfelelő szakma nélkül nem szabad elindulni. Magyar munkáltatókat kerülni kell. Azt sem árt tudni, hogy aki rabszolgamunkára jelentkezik, azt úgy is kezelik. Erre fel kell készülni.
2012. ápr. 25. 17:02
5/7 anonim válasza:
És mit teszel a "szemetek" ellen? Általános tapasztalat, hogy sokan úgy mennek ki dolgozni, hogy alapnál is alapabb nyelvtudással rendelkeznek, normális szerződést nem íratnak alá velük (fel sem ismernék...) ezért harcolni sem tudnak a pénzért. A cégek ellen nem tudsz mit tenni. Honfitársaink figyelmét kellene inkább felhívni arra, hogy nyelvtudás hiányában inkább maradjanak itthon, mert borítékolható, hogy rosszul járnak.
2012. ápr. 25. 17:06
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszokat! Sajnos nem tudok semmit tenni a szelhamos munkaadok ellen de arra gondoltam hogy sok magyart figyelmeztetek akar itt, hogy csak megfelelö nyelvtudassal induljanak el dolgozni. A külföldi munkaadok varjak a magyar balekokat es nem segitenek semmi hivatalos ügynek az intkedeseben, söt ellenkezöleg szinte szandekosan atverik a gyengebb magyar munka vallalot.
2012. ápr. 25. 18:55
7/7 anonim válasza:
"A külföldi munkaadok varjak a magyar balekokat es nem segitenek semmi hivatalos ügynek az intkedeseben, söt ellenkezöleg szinte szandekosan atverik a gyengebb magyar munka vallalot."
Ez nem igaz! Az az igazság, hogy sok hülye magyar saját magát hozza lehetetlen helyzetbe. Ne gondold, hogy itthon nincsenek olyan munkaadók, akik nem játsszák el ugyanezt.
Mi a fenéért kellene tolmácskodni bárkinek is? Ha nem képes valaki elintézni a hivatalos papírokat, akkor semmi keresnivalója kinn. Ha nem érti, meg, mi van a szerződésben, nem tud lakást szerezni segítség nélkül, akkor maradjon inkább a fenekén.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!