Dolgoztál már kint Külföldön?
Ha igen, válaszolnátok a kérdéseimre?
-Hol?
-Mit dolgoztatok?
-Mennyit kerestetek
-Megtudtál-e élni ott?
-Kerestél annyit hogy félre is tudtál tenni?
-Milyen az ottani környezet,emberek?
-Szerettél/szeretsz ott lenni? Miért?
Ezen kivül minden tapasztalatot várok! Mindenki irjon mindent amit tud! Mindenre kiváncsi vagyok! Előnyök/Hátrányok.
- London
- Idősgondozás
- 200 font/Hét
- meg
- igen
- kedvesek;segítőkészek
- szeretek, mert emberszámba vesznek,szeretnek(ezt visszahallottam valakitől)
London, hotel munkák, aztán volt egy bringás szendvicsárus melóm, mellette pincérkedtem. Teljesítményfüggő bérem volt, de havonta kb mint itthon a mérnök, középvezető faterom, ottani viszonylatban ez az öszzeg kicsit a minimálbér fölött van. Megéltem. Ha akartam volna, meg nem lett volna egy csomó adósságom, tudtam volna félretenni. A környezet érdekes, mindenféle országból volt szerencsém együtt dolgozni emberekkel. Legtöbbször lengyellekkel, de volt svéd, német, indiai, nigériai, etióp, amerikai, ausztrál, magyar, angol persze, brazil, portugál munkatársam, mert elég pörgős, és elég sok melóm volt.
Szerettem ott lenni, mert inkább a tapasztalatszerzés miatt mentem ki, és annak kiváló volt. Amellett az ingyenes múzeumok... hú, zseniálisak (engem lekötnek az ilyen művész dolgok). Az időjárás viszont nem feküdt. Mondjuk nőm az nem volt kint, az is minusz.
Viszont azóta nem találom itthon a helyem, de visszamenni sem nagyon akarok. legalábbis fasza diploma nélkül semmiképp. Ott képmutatóbbak az emberek kicsit, de itthon meg kisstílüek, zsugoriak.
Egyéb tapasztalat: nézd meg, kiben bízol! különösen ha magyarról van szó. Idegenek csak kicsit húznak le, de inkább nem is tesznek ilyet. Magyarok meg hajlamosak egymást átb@szni, mert annyira azért nem okosak, hogy egy nem hazánk fiát rá tudjanak szedni.
A brazilok a legnagyszerűbb munkatársak között vannak.
Ha addig ismeretlen helyre mész, a szükségesnek ítélt időnél legalább fél órával többet kell szánní.
Illetve ferdeszeműek által üzemeltetett étteremben sose vegyél chilli con carne-t.
Németo/München
kertészet
meg tudtam élni
350-400 ajró/hét
ottani környezet és emberek vs. magyar világ =összehasonlíthatatlan
szertek ott lenni, nagyon jó ország, hely, rendesek mindenhol az emberek, nincstesvír etnikum, van török de azok dolgoznak. Színvonalas város, hihetetlen jó közlekedésszervezéssel, rengeteg szabadidős program, tevékenység, egész nyáron fesztiválok, most Oktoberfest, télen 2hét, nyáron 3hét Tolwood fesztivál, van hol lenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!