Anyukák. Szerintetek manapság milyen szakmával lehet elhelyezkedni?
Az a baj, az említett MLM-el, hogy már minden ilyen termékkel le van fedve az egész piac. Szóval hiába kezdek én bele mondjuk a Foreveres termékek forgalmazásába, nem találok már senkit, aki megvenné, mert mindenkinek több ismerőse is van már, aki ezzel foglalkozik. Aki eddig vásárolt, az odamegy ahhoz, akitől eddig vette, aki pedig eddig sem vette meg, mert nincs rá pénze("teszkós"-ra se telik!), az meg ezután sem fog venni. Személy szerint én nem hiszek a Foreveres dolgokban, egy termékünk van itthon, a páromnak vettem. Nem igazán használ neki, meg aztán ez az adalékmentesség, nincs benne semmi, ami nem természetes, hát nem tudom, szerintem a nylonszatyor nem természetes annyira. Mondom ezt azért, mert ugyanaz a molekula megtalálható ebben a krémben, mint amiből a szatyor készül, csak más molekulaszerkezetben. Ez csak egy apró adalékanyag, amit én személy szerint ismerek. Akkor biztosan van több is, és nem csak ebben a termékben. Ezért nem hiszek én sem, és sokan mások sem ezekben a csodaszerekben. Ha én nem hiszek benne, hogyan lennék képes másnak jó szívvel ajánlani? A kozmetikumok forgalmazásával foglalkozni pedig teljességgel felesleges, legalább 10 ilyen embert ismerek, hol találnék embert, akinek még nincs "tanácsadója", valamint ezen termékekben sem hiszek, még nem találtam olyat, ami a bőrömnek jó lett volna ezek között, gyógyszertárban viszont igen. Abban is vannak nem természetes anyagok, de a saját bőrömön tapasztaltam, hogy használ.
Ezekkel sem foglalkozhat mindenki, képzeljétek el, ha minden munkanélküli, vagy mondjuk a fele elkezdene ezzel foglalkozni! Szóval ez nem ilyen egyszerű.
Bocsánat, ha hosszúra sikeredett.
Kedves Sumergo, itt látszik, hogy fogalmad sincs az MLM-ről. Ezért írtuk feljebb, hogy ha tudnák az emberek, mi is az MLM valójában, akkor senki se akarna mást csinálni.
A foreveres termékeken egyébként mindegyiken ott a természetgyógyászok szövetségének ajánlása, rendelkeznek a német dermatest minősítéssel, sőt, ez a termékcsalád azon 5 közé tartozik a világon, amelyik egyaránt rendelkezik kóser és iszlám minősítéssel - ezek után szerintem nem kell magyaráznom semmit....:-) Az, hogy a férjednek valami nem használ, nem azt jelenti, hogy rossz a termék, hanem azt, hogy nem a megfelelőt kapta. Tudni kéne, mire és miért javasolták neki. Közel 8 ezer orvos dolgozik a forever rendszerében, ha valakinek problémára javaslunk valamit, általában konzultálunk velük. Tudod, hasmenés esetén hiába krémezed a lábadat visszérkenőccsel... :-))
A telített piacról pedig: Salgótarjánban és környékén, ahol egyáltalán nem jól élnek az emberek, alig van munka, folyamatosan jönnek ki az új foreveres igazgatói minősülések, pedig ott aztán tényleg rengetegen csinálják, mert nincs is más munkalehetőség....
Mivel ketten is kérdeztétek, írok röviden az mlm-ről. :-)
Az emberek döntő többsége tévesen azt hiszi, hogy terméket forgalmaz, terméket ad el. Nos, ez igen hiányos elképzelés. Természetesen sokan csinálják ezen az alapon - és nem is keresik halálra magukat.
Az mlm cégek termékeiket - legyen az táplálékkiegészítő, tisztítószer, edénykészlet vagy bármi tökmindegy - a gyártótól a felhasználóig más emberek közvetítésével, reklám nélkül juttatják el. Ez így kicsit kevésnek hangzik, megmagyarázom. Gondoljatok bele, naponta hányszor reklámoztok valamit ingyen és bérmentve? Több tízszer, akár több százszor is. Itt, ezeken az oldalakon is naponta kétezer kérdés van arról, hogy milyen pelenkát használjak, ti melyik bébiételt preferáljátok, mivel fürdessem a száraz bőrű gyereket, vagy hová menjünk pici babával nyaralni - nem sorolom. És erre válaszolunk, általunk kedvelt termékeket, szolgáltatásokat emlegetve, linkelve stb., csak mindezért semmiféle jutalékot vagy vásárlásik kedvezményt nem kapunk.
Az mlm-ben az a lényeg, hogy te használsz egy terméket, szolgáltatást, amivel elégedett vagy. Ha elégedett vagy, a hétköznapok során milliószor is reklámozod önkéntelenül. Pl. elmentek a moziba a pároddal, tetszik a film, örülsz, hogy megnézted. Hazafelé sétálva összefuttok egy ismerős házaspárral, már el is meséled, milyen szuper filmet láttatok, mennyire érdemes volt megnézni. A házaspár érdeklődését is felkeltitek vele, ők is akarnak moziba menni, másnap rendelnek is jegyet, de előbb felhívják két másik barátjukat, velük tartanak-e.
Te semmi mást nem tettél, csak elmesélted, milyen jól szórakoztál - és ingyen reklámot csináltál a mozinak, a filmnek, amit a te reklámozásod miatt hat másik ember is megnézett.
Nos, az mlm cég ezt a reklámozást hálálja meg neked a jutalékokkal. És minél több emberhez eljut a reklámod, annál magasabb jutalékkal. Mert te ajánlasz valakinek valamit, de nem te adod el neki - elvileg nem is adhatod, persze csinálják sokan, de itt el is veszik a lényeg - hanem csak ajánlod és elmondod, hogyan juthat hozzá ő is az adott dologhoz. Igen ám, de ahhoz, hogy ő hozzájusson, elmondja, ki is ajánlotta számára - ezt a cég jegyzi, tehát az illető saját vásárlásai máris forgalmat generálnak a te számládon. Tegyük fel, hogy ez az ismerősöd is ajánlja két másik ismerősének - és a cég nem felejt el téged, hiszen te hoztad azt az embert, aki hozta a két másikat, vagyis még mindig jutalékot kapsz. És ez így bővül szépen.
Vagyis nem eladni kell, hanem reklámozni, aztán mindenki vásárol, ahogyan és amit szeretne. Te ezért a reklámozásért kapod a pénzedet. Ezt az üzletet simán lehet csinálni úgy, hogy teszed a dolgodat, beszélgetsz az emberekkel stb. és elindul. Ennél célzottabb - de nem mindig célravezetőbb! - ha termékbemutatókat szervezel.
Nagyjából ez az mlm. A piac telítettségéről pedig: lehet, hogy vannak sokan, akik vásárolják a termékeket, viszont: Magyarországon a hálózatépítésből rendszeres jövedelmet szerző magyarok száma nem éri el a húszezret, ami kevesebb, mint a munkaképesnek számító emberek 0,5%-a! Tényleg baromira telített a piac... Egyébként közgazdasági tény, hogy a piac telítődése egyszerűen fizikai képtelenség, tekintve a felnövekvő generációkat, a vásárlók igényeinek és az emberek életkörülményeinek változását, na meg a piac állandó fejlődését.
Nem tudom, sikerült-e kicsit megvilágítanom a lényeget, ha van kérdésetek, tegyétek fel bátran, ha tudok, szívesen válaszolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!