Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A munkaügyi központ milyen...

A munkaügyi központ milyen munkákat szokott adni az oda jelentkezőknek? A tanfolyamok amiket indit utána segiti az elhelyezkedésemet?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 10. 12:01
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Jellemzően semmit, mert sokszor annyi a munkakereső, mint az állás. A másodikra a válasz határozott nem, szintén hasonló okból, plusz azért is, mert a tanfolyam kevés, gyakorlat kellene.
2012. ápr. 10. 12:07
 2/9 opeles válasza:
70%

Általában a képzettségnek megfelelő állást (ha van ilyen) ajánlanak fel. Persze, ha nem vagy válogatós lehet más is.

A tanfolyam is 1 esély tudok olyan emberkéről, akiről pl. 35 évesen derült ki, hogy elég jó a keze a hegesztéshez.

Előtte meg segédmelós volt.

Ill. a munkaügy támogatja azokat a tanfolyamokat is, amiket nem ők indítanak, de akkreditált képzés. Ilyen esetben kérvényt kell írnod és egyéni elbírálás után támogathatják az, hogy ne pl. eladó hanem tb ügyintéző legyél. Vagy ami szeretnél.

2012. ápr. 10. 12:14
 3/9 anonim ***** válasza:
94%

1,5 évig voltam bejelentve, semmit nem ajánlottak fel. Be voltam pipálva a diplomásnál és a középfokúnál is de semmi, csak a hírlevelet küldték, hogy mire jelentkezhetnék, de ez kb. semmire sem volt jó, magamtól is megtalálom és úgysem vesznek fel.

A tanfolyamokat nézegettem, viszont ami tetszett volna annak vagy már be volt töltve a maximum létszáma (pedig gyakran nézegettem, de úgy tűnik, a rengeteg munkanélküliből mások gyorsabbak voltak nálam), vagy végül nem indult. Barátnőm most is egy tanfolyam indulására vár.

2012. ápr. 10. 12:30
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

A munkaügyi központ nem ad munkát, csak közvetít.

Olyan munkákat, amikre a munkáltatók közvetítést kérnek.

A közvetítést kérő lapon megadják a feltételeket, amiket a kiközvetített emberekkel kapcsolatban kérnek (lehet végzettség, munka tapasztalat, nyelvtudás, jogosítvány, akármi) és a megadott feltételek alapján közvetítik ki a munkanélkülieket a munkáltatónak.

Már nincs olyan, hogy csak a végzettségednek megfelelő állást vagy köteles elfogadni.

Ha kiközvetítenek egy végzettség nélküli munkakörbe egyetemi diplomával és a munkáltatónak megfelelsz, de te nem fogadod el, megszüntetik a regisztrációdat.

Felénk segédmunkástól targoncáson és recepcióson át titkárnőig mindenfélére volt már meghirdetett állás.

A tanfolyamnál meg vagy el tudsz vele helyezkedni, vagy nem. Én ilyen tanfolyammal helyezkedtem el (ez kellett a munkakörömhöz) A vőm meg hiába végezte el a tanfolyamot, nem talált vele állást.

"Ill. a munkaügy támogatja azokat a tanfolyamokat is, amiket nem ők indítanak, de akkreditált képzés." - Elméletben.

Gyakorlatban meg nem támogatják, még akkor sem, hogy viszel munkáltatói befogadói szándék nyilatkozatot.

Elsősorban olyanokat vesznek fel a tanfolyamra (függetlenül attól, hogy a jelentkezési időszak elején, vagy végén jelentkezel) akik halmozottan hátrányos helyzetűek, nincs, vagy elavult szakképesítéssel rendelkeznek, egy családban több munkanélküli is van.

Jelentkezni bárki jelentkezhet, a felvételit is megírhatja, de ha a fentebb felsoroltakból betelik a létszám, hiába írta ő a legjobb felvételit, nem veszik fel.

2012. ápr. 10. 13:02
 5/9 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam,hogy beadom a papirokat mert elég nehéz z én szakmámmal elhelyezkedni..S hátha ott jobban sikerülne..
2012. ápr. 10. 14:53
 6/9 anonim ***** válasza:
60%

Ha munkanélküli vagy, akkor elvileg köteles vagy regisztrálni a munkaügyibe.

Ha egy éve munkanélküli vagy, akkor jogosult leszel segélyre amit a szoc. irodában kell kérni, ők már tényleg kiközvetíthetnek közmunkára. Ez pedig lehet akármi, nem kötelesek a végzettségnek megfelelőt adni. Te sem vagy köteles elfogadni, de ha nem teszed, pápá segély (ami egy vicc összeg).

2012. ápr. 10. 15:23
 7/9 A kérdező kommentje:

Munkanélkül vagyok,de egy 2 éves kislány anyukája vagyok.S most nekem az a munka.

Közmunka mit takar? Hol olvashatnék utána?

2012. ápr. 10. 16:26
 8/9 anonim ***** válasza:
68%

6:

"Ha munkanélküli vagy, akkor elvileg köteles vagy regisztrálni a munkaügyibe. "

Ez igaz? Csak mert én januárban diplomáztam, és minden diákoknak szóló támogatás(tehát pl. egészségügyi ellátás ingyen, diákigazolvány, stb.) március 31-edikéig szólt. Májustól fogok munkába állni egy cégnél, akkor ezek szerint ez a hónapom bizonyos értelemben illegális?

2012. ápr. 10. 17:24
 9/9 anonim ***** válasza:
90%

Egyetlen munkanélküli sem köteles regisztráltatni magát a munkaügyiben. Rengetegen vannak, akik nem regisztráltatják magukat.

Ha akarod regisztráltatod magad, ha nem akarod akkor nem.

Ha nappalis tanuló/hallgató voltál, akkor az eü. ellátásra való jogosultságod diákigazolványodra való jogosultságod lejárta után még passzív jogon 45 napig fennáll, azaz május 15-ig.

2012. ápr. 10. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!