Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minek járok a munkaügyi...

Minek járok a munkaügyi központba?

Figyelt kérdés

Diplomás nő vagyok, de 5 év munkaviszony után 3 éve nem találok állást,ezért 3 éven keresztül mindig megjelenek a munkaügyi központban. De minek?

Valami olyasmit mondott az előző ügyintézőm,hogy támogatást kap utánam majd utánam a munkáltató,de az 1 évvel ezelőtt másik ügyintézőhöz kerültem, és ő erről semmit nem tudott mondani.

Tehát regisztrált munkanélküli vagyok.

Már szégyellek menni a központba, nem látom értelmét.

Hegesztőt, kőműveseket keresnek, de én nőként mihez kezdjek? Mire képezzenek át? Bár semmilyen munkát, sem tanfolyamot nem ajánlottak.

2012. márc. 16. 22:28
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy semmilyen támogatást nem kapok, közmunkára azért nem merek jelentkezni, mert fizikailag nem tudnék árkot ásni. Vagy felsőfokú végzettségűek szellemi munkát kapnak?
2012. márc. 16. 22:32
 2/12 anonim ***** válasza:
54%
hol laksz és milyen diplomád van? szakmában van gyakorlatod?
2012. márc. 16. 22:34
 3/12 anonim ***** válasza:
54%
Én kb fél éve szívok a munkaügyi miatt. Igaz én pályakezdő vagyok és még így sincs számomra semmi. Jelenleg szakmát tanulok egy magániskolánál amit nekem kell fizetni mert ők ezt nem támogatják, de amit ők támogatnak ott meg érdekes módon nem indulnak képzések. Magyarán szólva itt nincs munkalehetőség ebbe az országba és a legnagyobb gond az hogy vagy lesz valami, vagy nem, és kitudja meddig.
2012. márc. 16. 22:45
 4/12 anonim ***** válasza:
30%
eccsém... én még 8 általánossal is találtam állást ha kellet..
2012. márc. 16. 22:45
 5/12 anonim ***** válasza:
71%

utolsó, úgy én is találtam, hogy letagadtam a diplomáim ;)

de pasivá azért nem akartam magam operáltatni, hogy kapjak munkát a szakmámban, pedig jó is vagyok benne és gyakorlatom is van

van egy tippem, hogy a kérdezőnek van egy nem túl piacképes szakmája, munkakínálat szempontjából szar helyen lakik és a 30-as évei elején van és minden interjún azt kérdezik tőle, hogy mikor fog szülni

2012. márc. 16. 23:35
 6/12 anonim ***** válasza:
41%
há akkor le kell tagadni ennyi.és ne pontozatok le
2012. márc. 16. 23:42
 7/12 anonim ***** válasza:
68%

A közmunkától nem kell félned azt hiszem irreális elképzeléseid vannak róla.

Normál melót kapsz, amit el tudsz végezni én pl. takarítani voltam egy bölcsibe. A nőket rendszerint takarítani küldik.

Rendszerint igyekeznek végzettséghez mérten keresni valamit az egyik nő pl. adminisztrátor lett egy oviban. Utcát seperni meg férfimelóra nem fognak kiküldeni.

Neked meg 8 osztályos csak két dolgot tudnék mondani minden sértés nélkül:

1. Mázlid volt. Nincs mindenkinek.

2. Sosem volt igényed arra, hogy tovább tanulj,fejlődj, stb. csak úgy magad miatt is? Leragadni annál a 8 osztálynál elég gáz pláne a mai világban ahol már az érettségi is kevés? Az embernek a mai világban holtáig tanulnia kell, hogy képben maradjon és haladjon a világgal. Nincs sok esélye, hogy nyugdíjadig ott maradsz és az idő múltával egyre nehezebb lesz. Én belevágnék egy esti érettségibe csak nyerhetsz vele én is estin raktam le szakmunkás után. Érettségire rengeteg tanfolyamot építhetsz rá, én se tudtam volna sok mindent elvégezni érettségi nélkül.

Én két éve vagyok itthon igaz ebből egy évig tanultam meg a közmunka is elvitte az időt, de ne hidd, hogy mindenki talál munkát aki akar. Írtó nagy szerencse kell hozzá.

Amit régen átmenetileg el lehetett vállalni -újságkihordás, szórólapozás, adatrögzítés, stb- ez ma már mind diákmeló. Az adatrögzítéshez is képesek egyetemistákat, főiskolásokat keresni.

Recepciós voltam, ma már azt is inkább egyetemistáknak adják ki részmunkában de legalábbis harminc felett már ott is felesleges próbálkozni. Negyven év felett levegőnek néznek nem is létezel, ahogy meglátják a korod az önéletrajzban repül is a darálóba. Esetleg férfiként valami kulimunkát kapsz.

Takarítás? Nincs. A gyakran hallott válaszok: Nem tudjuk felvenni mert nálunk is elbocsájtások vannak, levették a pénzünket, van-e gyakorlata, pályáztatják az alvállalkozót nem biztos, hogy holnap is itt leszünk, jah és minden nap kismillióan jelentkeznek betemetnek a telefonszámok. Azért adja meg majd hívjuk. Ja! A bejelentésről meg ebben a szakmában el lehet felejtkezni max. minden tizedik embert jelentik be minimállal. Saját tapasztalat! Na és persze nem is ezért tanult az ember éveken át, és ölt bele rengeteg pénzt, időt, fáradságot, hogy mások mocskát vakarja csak mert a munkáltatók eldöntötték, hogy ennyit érsz ha nincs diplomád, és elmúltál negyven. Félreértés ne essék ez is tisztességes meló, másodállásban tizenöt évig csináltam na de főállásban azért már hadd csináljak valami olyat, amihez értek és szinten tarthatom a tudásom és fejlődhetek.

Szóval az egy óhéber duma, hogy, aki akar az talál munkát. Persze. Mondja ezt az, akinek véletlenül oltári mázlija volt, esetleg van ismeretsége vagy csak marha régen volt munkanélküli és lila sütnivalója sincs arról mi folyik a munkaerő piacon. Az senkit ne tévesszen meg, hogy az újságok meg a net tele van hirdetésekkel.

Költöztetni, cipekedni, árkot ásni, szakmunkára egy nő nem nagyon alkalmas. Persze el lehet menni call girl-nek meg táncoslánynak. A hirdetések többsége kamu, gagyi állás palimadaraknak.

Meg mehetsz telefonos ügynöknek vállalkozóival, jutalékban. Napi szinten küldenek el a sunyiba és még jó ha kifizetnek. Ezek javarészt kamu cégek. Meg titkárnőnek "extrákkal". Esetleg asszisztensnek, ami rendszerint telefonos értékesítés, amit le kell adminisztrálnod.

Ami meg fennmarad annak a 90%-a huszonéves diplomásoknak szól, egy-két középszintű nyelvtudással, pár év gyakorlattal, minimálbérnél nem sokkal többért és több százan ráugranak. És nem árt ha csinos vagy nincs gyereked és nem is akarsz.

Középfokú végzettséggel, középkorúként siralmas a helyzet.

Pedig mi is sokat tanultunk, sokunknak egy rakás pénze van a különféle tanfolyamokban, továbbképzésekben, a tapasztaltunk nálunk van, a rutin is és még nem vagyunk szenilis rugalmatlan vén marhák. És valljuk be: akinek annyi fáradsága, pénze, ideje benne van abban, hogy a jövőjét építgette, jogos, hogy továbbra is valami emberhez méltó munkát szeretne végezni, szeretne hasznos maradni, fejlődni és tartani azt a szintet, amit megszokott. És sokunknál ez a szint is igencsak alacsonyan van.

Én nekem sem ajánlottak a munkaügyisek semmit én jártam mindennek utána. Ha rajtam állna beszüntetném a maszek közvetítőket és csak a munkaügyisek közvetíthetnének munkát.

Ha valaki munkaerőt keres annak a központ közvetítene ki különféle korú, végzettségű embereket, hogy az olyannak is legyen esélye, akivel mindenféle előítéletek miatt nem állnak szóba pedig személyes találkozónál lehet, hogy tudna sikeresen bizonyítani. Az ember érezné, hogy foglalkoznak vele. És nem kéne fél napot a gép előtt tölteni mire minden nyomorult oldalt végigböngészel, mindenhova regisztrálgatni, frissítgetni holott mindenki tudja, hogy egyik sem foglalkozik a munkakeresővel csak azzal, hogy a munkáltatót, a hirdetőt megfogják mert ők fizetnek. Az újságok is sokban vannak nem engedheti meg mindenki, hogy naponta százasokat dobjon ki.

Nekem mázlim van mert a közérteseket ismerem megengedik, hogy átnézzem a lapokat de én egy kivétel vagyok.

Szóval egy ilyen nehéz helyzetben amikor minden megy tönkre, és rengeteg munkavállaló között lehet válogatni nem kell leszólni azt, akinek egy kicsit tovább tart elhelyezkedni.

Pont a napokban olvastam egy szakértői tanulmányt valami munkaügyis oldalon, hogy manapság átlag másfél év kell mire találsz egy tisztességes állást és ez a korod emelkedésével csak növekszik.

Ezer bocs hogy hosszú voltam de ez kikívánkozott belőlem. Csakhogy azoknak is legyen valami fogalmuk, akik a kényelmes munkahelyükről froclizzák a munkanélkülieket. Szeretnénk visszakerülni és emberhez méltó munkát végezni de ha valami írtó szart bevállalsz, amit utálsz na azt úgy is fogod elvégezni, aminek nem lesz jó vége. Se munkaügyi szempontból se lelkileg. És bele fogsz ragadni mert meló mellett nehezen fogsz mást találni mert a személyzetisek is akkor melóznak amikor te, sokat kell kavarnod, hogy el tudj szabadulni egy interjúra akkor, és úgy hogy a főnököd ne szimatolja meg. Na erről ennyit.

2012. márc. 16. 23:54
 8/12 anonim válasza:
53%
Érettségivel takaritottál? Hu.nekem diplomám van én se talalok szakmámba se az öszszes plázába keresnek csomó eladót folyamatosan.ugyhogy ilyesmi meló van lehet találni. Vagy mcdonalds oda is felvesznek mindenkit nem csak diakokat.oda még a nyugdijasokat is felveszik.
2012. márc. 17. 08:53
 9/12 anonim ***** válasza:
93%

Hát nekem ez úgy szokott menni hogy:

Az előírt időpontban megjelenek a munkaügyi hivatalban.

Ott elvegyülök a színesbőrűek között.

Bemegyek a nőhöz aki velem "foglalkozik".

Nézegeti a gépét rám se néz.

-Van valami hír?

-Nincs

Beírja és viszlát :D:D:D:D

2012. márc. 17. 11:56
 10/12 anonim ***** válasza:
65%

"Sosem volt igényed arra, hogy tovább tanulj,fejlődj, stb. csak úgy magad miatt is? Leragadni annál a 8 osztálynál elég gáz pláne a mai világban ahol már az érettségi is kevés?"

Tanulok.jelenleg az érettségire készülök.

2012. márc. 17. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!